20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Amendă penală pentru consilierul local de la Lereşti, care s-a urcat băut la volan şi a produs un accident

Fostul viceprimar al comunei Lereşti, acum consilier local din partea PSD, Ion Dragomir, în vârstă de 64 de ani, a fost protagonistul unui incident rutier, care s-a soldat, din fericire, doar cu pagube materiale. Accidentul a avut loc anul trecut, pe data de 20 septembrie, pe drumul spre Voina. După ce şi-a recunoscut fapta, politicianul s-a ales cu amendă penală.
A sărbătorit în avans câştigarea alegerilor şi s-a ales cu dosar penal
Găsit vinovat, consilierul local a încheiat cu Parchetul un acord de recunoaştere a vinovăţiei, care a fost transmis instanţei spre admitere.
În rechizitoriu se specifică că, în seara zilei de 20 septembrie 2020, chiar cu o săptămână înainte de alegerile locale, Ion Dragomir, împreună cu mai mulţi colegi, a consumat vin la sediul firmei pe care acesta o administrează, până la ora 23.00. Cu toate că băuse, Dragomir a condus autoturismul, marca Chevrolet, pe DJ 734, în direcţia Lereşti-Voina, deşi domiciliul lui se afla în sensul opus. Împreună cu Ion Dragomir, în maşină se mai afla un coleg de serviciu.
În timp ce mergea spre Voina, Dragomir a intrat cu autoturismul pe contrasens şi a acroşat o Dacia Logan, la volanul căreia se afla un câmpulungean. Asta s-a întâmplat pe la ora 23.25, iar după ce a produs evenimentul rutier, soldat cu pagube materiale, consilierul local şi-a continuat drumul spre Barajul Râuşor. Pentru că n-a oprit, şoferul Loganului şi-a sunat un amic, aflat chiar pe traseul urmat de Dragomir, anunţând, totodată, şi Poliţia, prin serviciul de urgenţă 112.
La un moment dat, toţi s-au întâlnit pe traseu, inclusiv poliţiştii de la Secţia Valea Mare Pravăţ. Oamenii legii l-au condus pe Ion Dragomir la sediul Poliţiei Câmpulung, acolo unde l-au testat cu etilotestul marca Drager. La ora 00.32, aparatul arăta o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care poliţiştii l-au însoţit la Spitalul Orăşenesc Mioveni, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.
Conform buletinului de analiză toxicologică, eliberat de Serviciul de Medicină Legală Argeş, pe 24 septembrie 2020, a rezultat că lereşteanul avea o concentraţie alcoolică de 2,18 g/1000 ml, la ora 1.40, respectiv 1,93 g/1000 ml, la ora 02.40, în noaptea de 21 septembrie 2020.
Incidentul i-a tăiat politicianului toate pârghiile către funcţia de viceprimar la care aspira încă de când s-a înscris în PSD.
10.000 lei, contravaloarea a 200 de zile amendă
Dragomir a încheiat cu procurorul de caz acordul de recunoaştere a vinovăţiei, ştiind că beneficiază de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzută de lege, în cazul închisorii, şi de reducere cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute în lege, în cazul amenzii. Potrivit Codului Penal, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau amendă.
Judecătoria Câmpulung a avut în vedere, când a admis acordul încheiat între Dragomir şi procuror, că cei doi negociaseră modalitatea de executare a pedepsei de către politician şi au stabilit cuantumul punitiv al acesteia. În plus, Dragomir n-a contestat procesul verbal de sesizare din oficiu, din 21 septembrie 2021, cel întocmit de organele de poliţie sau declaraţiile martorilor. De asemenea, a cântărit şi faptul că lereşteanul nu a mai fost condamnat anterior.
Pe 26 aprilie 2021, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, instanţa a stabilit pentru Ion Dragomir o condamnare de 200 de zile amendă, cuantumul unei zile fiind de 50 de lei, a rezultat o amendă penală de 10.000 de lei.
Magistratul de caz i-a pus în vedere consilierului local că, dacă nu achită suma, în tot sau în parte, i se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.
În seama lui au fost puse şi cheltuielile judiciare avansate de stat, de 500 de lei. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!