20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Procurorii Anticorupţie au ridicat documente de la Spital

Încă de acum o lună, administraţia Spitalului Municipal anunţa că vizează intrarea în normalitate a unităţii medicale la un an şi trei luni de la izbucnirea pandemiei. Aproape un an, Spitalul din Câmpulung a fost destinat exclusiv îngrijirii pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, ca pe 8 martie, anul acesta, unele secţii să se deschidă şi pentru muscelenii cu urgenţe medicale. Din martie şi până în prezent, numărul de paturi alocate cazurilor cu COVID-19 a scăzut proporţional cu numărul îmbolnăvirilor, care, la rândul lor, în Argeş, au fost în medie de două pe zi, în ultima săptămână. Cu toate acestea, regulile de intrare în spital nu se schimbă, ci vor fi menţinute permanent, şi după încetarea pandemiei, conducerea ţintind să le impună ca un nou stil de lucru. Nimeni nu va mai veni la grămadă la Urgenţe, regulile sanitare vizând menţinerea sănătăţii pacienţilor, dar şi a cadrelor medicale. Ajung la camera de gardă doar cei care au nevoie, nu toate rudele şi neamurile care însoţesc un bolnav.
S-a prelungit programul la CPU din Spital
Imediat după deschiderea Spitalului în regim mixt, pe 8 martie 2021, coordonatorii Sănătăţii câmpulungene s-au confruntat cu deficitul de personal, care să asigure gărzile la Compartimentul de Primiri Urgenţe. Astfel, s-a stabilit un program între orele 8.00 şi 15.00.
Mai nou, o parte din personalul spitalului a acceptat să profeseze şi la Urgenţe şi, aşa cum a anunţat dr. Andrei Aron, consilierul pe probleme medicale al primarului Elena Lasconi, de luni, 28 iunie, programul compartimentului se va prelungi până la ora 20.00, în fiecare zi, de luni până duminică.
„Începând de luni, 28 iunie 2021, Spitalul Municipal Câmpulung asigură asistenţă medicală de urgenţă 7 zile din 7 în intervalul orar 8.00 – 20.00. În acelaşi timp, în restul programului, urgenţele vor fi asigurate de liniile de gardă existente în limitele competenţelor. Am convins personalul existent să îşi modifice programul, în aşa fel încât să fie acoperit un timp mai mare. Şi vreau să le mulţumesc pentru disponibilitate.”, ne-a declarat Andrei Aron.
Direcţia Naţională Anticorupţie verifică activitatea managerială a lui Nicolaie Alexe
În acelaşi timp, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal, Andrei Aron, a anunţat că procurorii Anticorupţie au ridicat, miercuri, mai multe documente din perioada în care Nicolaie Alexe a fost manager.
„Miercuri, 23 iunie 2021, o echipă de la Direcţia Naţională Anticorupţie s-a prezentat la sediul administrativ al Spitalului Municipal Câmpulung pentru a ridica mai multe înscrisuri. Documentele respective vizează activitatea fostului manager Nicolae Alexe şi, întrucât este în curs o cercetare penală, nu suntem în măsură să vă oferim detalii.”, a comunicat Andrei Aron.
Nicolaie Alexe a fost manager al Spitalului Municipal Câmpulung între 14 iunie 2019 şi 30 aprilie 2020 şi din 25 mai 2020, până pe 15 iunie 2020.
Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!