20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Musceleanul Dorin Banciu, pe primul loc la Naţional 11, la Raliul Argeşului

Raliul Argeşului şi al Muscelului a devenit deja tradiţie, desfăşurat pe 11 şi 12 iunie 2021, cu unele probe speciale în apropierea Câmpulungului, cum au fost cele de la Godeni şi Mateiaş.
Raliul a fost câştigat de Simone Tempestini, clasat pe locul întâi în clasamentul general şi având copilot pe Sergiu Itu. Şi în acest an, s-au aliniat la start peste 70 de echipaje, care au concurat la toate clasele admise de regulamentul raliului. Printre acestea, nume cunoscute precum Simone Tempestini, Bogdan Marişca, Dan Gârtofan şi un pilot cu rădăcini muscelene, Dorin Banciu, clasat pe locul 3 în Campionatul Naţional de Raliuri, în anul 2020, la clasa la care a concurat.
Deşi anul acesta nu a concurat la nici una din etapele Campionatului Naţional de Raliuri (am înţeles, noi, din motive de disponibilitate de timp – dr.ing. Dorin Banciu lucrează într-o importantă instituţie şi are anumite responsabilităţi), la Raliul Argeşului şi al Muscelului a dorit să fie prezent, deşi avea o problemă de sănătate serioasă recidivată la un genunchi. Probabil că pasiunea şi patriotismul local au fost mai puternice!
Ca şi în anii precedenţi, pilotul muscelean a concurat pe o maşină special pregătită, Toyota Celica, dintr-o generaţie mai veche, dar extrem de performantă, o adevărată „Doamnă a Raliului”. Copilotul Ioana Stan s-a dovedit a fi un coechipier de nădejde, care a avut contribuţia sa meritorie în această etapă.
Din fericire, cu toate problemele de sănătate, Dorin Banciu a reuşit să termine cursa şi, cu totul meritoriu, s-a plasat pe primul loc pe podium la Clasa Naţional 11.
Felicitări, multă sănătate şi sperăm să îl vedem cât mai des la raliuri cu minunata sa maşină, Toyota Celica! Ne dorim, deopotrivă, ca tot mai mulţi tineri din Muscel să se numere printre concurenţi, iar raliul să rămână în tradiţia noastră ca un punct de reper pentru contribuţia judeţului Argeş şi a Muscelului la industria automobilului din România. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!