27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Un muscelean şi-a trimis iubita în Elveţia să facă bani ca să-i plătească datoriile

Astăzi se judecă apelul tânărului din Poienari, condamnat pentru proxenetism acum două luni. Alexandru Valentin Jinga, de 28 de ani a primit doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, care se calculează de la data la care hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere rămâne definitivă. Prin pronunţarea din 14 aprilie 2021 a Judecătoriei Câmpulung, în cei doi ani se supraveghere, tânărului i s-au impus de respectat mai multe măsuri, printre care şi să nu părăsească România fără acordul instanţei, dar i-au fost interzise şi exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, şi de a alege.
În plus, Alexandru Valentin Jinga trebuie să presteze 60 de zile, muncă neremunerată în folosul comunităţii, având de ales între Primăria Câmpulung şi cea de la Poienarii de Muscel şi să plătească statului suma de 3.060 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare.
Aşa cum v-am spus, hotărârea Judecătoriei Câmpulung a fost atacată de mucelean, apelul fiind programat astăzi, 15 iunie 2021, la Curtea de Apel Piteşti.
În rechizitoriu se specifică că, pe 1 februarie 2016, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de proxenetism, în sensul că mai mulţi tineri din Câmpulung determină fete să practice prostituţia în statele Uniunii Europene şi obţin foloase patrimoniale de pe urma acestor activităţi, în sensul că dispun de sume mari de bani, autoturisme şi imobile, deşi nu au loc de muncă şi nu desfăşoară nicio activitate lucrativă.
Infracţiunea de proxenetism este incriminată în continuare de legislaţia românească, rechizitoriul descriind generic modalitatea de racolare a fetelor care urmează să se prostitueze în afara ţării, cunoscută sub denumirea de „lover boy”, constând în faptul că proxeneţii invită fetele în oraş, le plimbă cu maşini de lux, plătesc mese şi fac cadouri, iar după ce le fac pe acestea să se îndrăgostească vin cu propunerea de a se prostitua în folosul lor.
Iubita producea 10.000 de franci elveţieni pe lună
Aşa a fost şi cazul lui Alexandru Valentin Jinga, de 28 de ani, care locuieşte în Poienarii de Muscel şi nu are nicio activitate din care să obţină venituri. Din luna mai 2016, acesta s-a implicat într-o relaţie de concubinaj cu o câmpulungeancă, care în luna iulie a aceluiaşi an a plecat în Lausanne, Elveţia, unde a practicat prostituţia în favoarea lui Jinga, adică, ce „producea” în Elveţia îi trimitea prin serviciile de transfer bancar internaţional, prin persoane interpuse sau direct acestuia.
La audierile din 5 octombrie 2016, Alexandru Valentin Jinga a spus că a primit de la iubită aproximativ 15.000 de lei, trimişi direct pe numele său au a altor doi cunoscuţi. La percheziţia făcută la aceeaşi dată s-a găsit în maşina tânărului, un Seat Cordoba, un formular de transfer bancar din care a rezultat că unul dintre amicii suspectului primise 4.000 de lei de la tipa din Elveţia, sumă cu privire la care Jinga a afirmat că banii au fost trimişi se iubita sa pentru a-i achita nişte datorii.
Tot din actul de sesizare a instanţie a mai reieşit că fata achita toate cheltuielile de întreţinere ale lui Jinga, precum şi datoriile pe care le făcea acesta, aşa cum a rezultat din convorbirile telefonice purtate între cei doi. Femeia ii relatat iubitului situaţia unor „clienţi” şi discuţiile purtate cu aceştia, din convorbirile telefonice interceptate reieşind că activitatea prestată de aceasta în Elveţia a fost în folosul musceleanului.
De asemenea, individul urmărea să profite de banii pe care-i primea, în sensul că a acceptat să-i fie îndestulate toate datoriile cu banii trimişi de tânără, dar şi să renoveze apartamentul deţinut de tatăl său în Câmpulung, respectiv să cumpere un autoturism. Implicarea lui în infracţiunea pentru care a fost judecat a rezultat şi din modul în care i s-a adresat un amic, şi el cercetat, cu prilejul unei convorbiri telefonice purtate pe 22 iulie 2016, când i s-a adresat cu apelativul „proxenetule”.
S-a mai dovedit, de asemenea, că banii obţinuţi de aşa zise iubită din practicarea prostituţiei erau colectaţi personal de bărbat, prin intermediari sau erau aduşi în ţară personal de fată. Într-o discuţie telefonică, Jinga se arăta bucuros că mai sunt câteva săptămâni până soseşte în Elveţia, iar fata, la rândul său, îşi făcea planuri cu privire la sumele pe care urma să le colecteze în acest interval: „în ăstea două săptămâni sper să fac şi eu vreo 5-6 mii, ca să ai cu ce pleca de aici”. Într-adevăr, Jinga s-a deplasat în Elveţia pe 29 august 2016, iar la revenirea în ţară a beneficiat de o sumă de bani ce nu a putut fi stabilită, oamenii legii stabilind că fata obţinea lunar circa 10.000 de franci elveţiei, cu care rămânea după scăderea cheltuielilor.
Când fata a fost chestionată de persoane din cadrul serviciilor bancare în legătură cu tranzacţiile efectuate, care i-au ridicat suspiciuni, a hotărât să trimită banii produşi prin intermediul şoferilor de autocar. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!