25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Protejaţi reţeaua de canalizare şi mediul înconjurător!

În ultima perioadă, furnizorul de servicii apă-canal, Edilul CGA s-a confruntat cu incidente grave pe reţeaua de canalizare, înregistrând blocaje majore, cu repercusiuni asupra funcţionării întregului sistem de canalizare, din cauza utilizării necorespunzătoare a reţelei de către abonaţi.
Zilnic, cantităţi impresionante de gunoi menajer, produse de igienă intimă (şerveţele umede, dischete demachiante, scutece, tampoane), îmbrăcăminte sau materiale de construcţii înfundă canalizarea, blochează echipamentele de pompare şi liniile de epurare. Şi mai grav, au fost găsite măşti şi mănuşi de protecţie împotriva COVID-19!
„Înfundările reţelelor interioare şi blocarea pompelor din staţiile de pompare apă uzată sunt cauzate de resturile menajere alimentare şi textile sau alte deşeuri solide, cum ar fi nisip, vopsea sau materiale de construcţii provenite din lucrările de amenajare interioară aruncate în vasul de toaletă sau în chiuvetă. Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea reţelelor interioare şi are drept consecinţă refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, cu pagube care sunt suportate, de regulă, atât de către cei care au provocat incidentul, cât şi de către colocatari.
Pentru deşeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip PET-uri, plastic sau materiale de construcţii trebuie folosite containerele pentru salubritate şi NU SISTEMUL DE CANALIZARE!
Nu mai aruncaţi în vasul de toaletă măştile şi mănuşile de protecţie împotriva COVID-19, după folosirea acestora! Ele trebuie aruncate doar la coşul de gunoi!
Vă rugăm să respectaţi aceste reguli simple! Astfel, ne puteţi ajuta în activitatea noastră şi vă veţi demonstra grija faţă de siguranţa locuinţei, a bunurilor, a comunităţii din care faceţi parte şi a mediului înconjurător.”, a transmis directorul general al Edilul CGA, Mihail Vasilescu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!