12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Percheziţii de amploare la Berevoeşti

La sfârşitul săptămânii trecute au fost descinderi la Câmpulung, Berevoeşti, Piteşti, Ştefăneşti şi Curtea de Argeş. Joia trecută, pe 10 iunie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au pus în aplicare 111 mandate de percheziţie domiciliară şi 21 de mandate de aducere, pentru destructurarea unor grupări infracţionale şi exploatarea probatoriului în dosare penale complexe, în care se efectuează cercetări privind infracţiuni de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.
Astfel, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat zeci de percheziţii domiciliare (12 în Bucureşti, opt în Buzău, două în Ilfov, două în Timiş şi câte una în Argeş, Arad, Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Vâlcea) şi pun în executare şapte mandate de aducere. Activităţile sunt derulate într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind infracţiuni de evaziune fiscală, spălarea banilor, exercitarea fără drept a unei profesii, vătămare corporală şi fals intelectual.
Tot joia trecută, „poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 32 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din judeţele Olt, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Braşov, Alba şi municipiul Bucureşti. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit faptul că, două persoane fizice din comuna Berevoieşti, judeţul Argeş, ar fi comercializat cantităţi importante de material lemnos achiziţionat din cadrul unui ocol silvic de pe raza judeţului Olt, pe care ulterior l-ar fi valorificat fără a fi declarate veniturile realizate, prejudiciul neputând fi estimat. În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate mai multe documente, cinci persoane, toate din judeţul Argeş, fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate şi a fi dispuse măsuri legale. Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice din judeţele Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Braşov, Alba şi municipiul Bucureşti şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt şi Argeş” , a transmis IPJ Olt într-un comunicat de presă.
Vindeau lemne fără documente
Aşa cum se mai precizează în comunicatul IPJ Olt, „în judeţul Argeş au avut loc cinci percheziţii, toate în comuna Berevoeşti. Sunt cinci persoane bănuite, calitatea lor urmând a fi stabilită în cursul anchetei. Toate au fost ridicate în baza unor mandate, fiind aduse la audieri”. Oamenii legii au indicii că cei cinci musceleni au cumpărat lemne de la Ocolul Silvic Vultureşti, în calitate de persoane fizice şi ulterior, le-au vândut fără documente unor societăţi comerciale din judeţele amintite. Din totalul celor 32 de percheziţii cinic au fost în Argeş la persoanele bănuite de evaziune fiscală, restul la clienţi din mai multe judeţe. Oamenii legii au ridicat mai multe documente în urma descinderilor, acestea constituind probe în dosar. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!