25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Liceeni din Câmpulung, îndrumaţi de Holcim România şi Fundaţia Leaders în alegerea carierei

Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcţii de pe piaţa locală, împreună cu partenerii din cadrul Fundaţiei Leaders, dau startul proiectului educaţional „Exploratori de viitor”. Destinat elevilor de liceu, proiectul are ca scop dezvoltarea calităţilor de leadership şi îndrumarea tinerilor în alegerea carierei. Acest program este gratuit şi vizează participarea a 100 de liceeni din localităţile Aleşd, Oradea şi Câmpulung Muscel. În cadrul programului, tineri vor fi îndrumaţi în alegerea carierei şi vor dezvolta proiecte pentru comunităţile respective.
Proiectul se va desfăşura în două etape, în perioada iunie – decembrie 2021. În prima etapă, reprezentanţi ai Fundaţiei Leaders, împreună cu specialişti din cadrul Holcim, vor ajuta elevii de liceu să identifice posibile direcţii de carieră, pornind de la aptitudinile şi personalităţile acestora. În acest sens, cursanţii vor completa un chestionar de orientare vocaţională, vor participa la două ateliere on-line de îndrumare în carieră, precum şi la un eveniment inspiraţional, cu 10 invitaţi din partea Holcim. Cea de-a doua etapă, ce are la bază programul deja consacrat „Leaders Explore”, implică ateliere de autocunoaştere, organizate atât on-line, cât şi offline. Totodată, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii îşi vor dezvolta abilităţile de leadership, gândind şi implementând proiecte cu impact în comunitatea lor.
„”Exploratori de viitor” este un nou proiect educaţional adresat elevilor de liceu din Aleşd, Oradea şi Câmpulung. Pe întreg parcursul programului, elevii vor fi sprijiniţi să îşi dezvolte abilităţile de leadership, să-şi identifice punctele forte şi, implicit, să-şi găsească drumul în carieră. Nu în ultimul rând, ei vor avea posibilitatea de a dezvolta şi implementa proiecte sustenabile, cu impact pozitiv la nivelul comunităţilor din care fac parte. Acest proiect vine ca o continuare firească a implicării noastre în dezvoltarea pe termen lung a tinerilor din comunităţile noastre”, declară Alina Cristea, manager CSR şi Proiecte Educaţionale în cadrul Grupului Holcim România.
La final, absolvenţii vor primi certificatul „Knowing Yourself” şi vor avea acces la comunitatea de absolvenţi Leaders, formată din peste 32.000 de tineri.
„Continuăm colaborarea de succes cu Holcim, începută în urmă cu câţiva ani, şi demarăm un nou program educaţional. Prin intermediul acestui proiect, sprijinim tinerii din Aleşd, Oradea şi Câmpulung Muscel să-şi antreneze abilităţile de leadership, să deprindă aptitudini de lucru în echipă şi să realizeze proiecte prin care să schimbe în bine viaţa comunităţilor locale”, precizează Beatrice Alexandrescu, director executiv al Fundaţiei Leaders.
Programul debutează cu o amplă campanie de atragere a tinerilor în proiect, desfăşurată în liceele din localităţile vizate. Participanţii vor fi aleşi în baza unui formular de înscriere şi a unui interviu individual. Înscrierile se pot face până la data de 16 iunie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!