18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Elena Lasconi: „Vreau să le arăt oamenilor cine sunt leneşii din Primăria Câmpulung!”

Vorbind despre proiectele pe care este obligată să le pregătească rapid, dacă vrea să prindă “trenul” finanţărilor acordate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, proiecte care trebuie pregătite de profesionişti, Elena Lasconi şi-a amintit cu cine lucrează la Primărie. „Mie nu mi-e teamă că nu găsesc finanţare şi că n-o să am bani, ci că lucrez cu oameni care nu sunt profesionişti şi că sunt înconjurată de oameni care vor să-mi demonstreze că nu se poate face şi-mi pun tot felul de beţe în roate.”, a mărturisit aceasta, sătulă de campania de ură revărsată asupra ei.
Poliţiştii locali, monitorizaţi cu “body cam”
Un băţ în roţile Poliţiei Locale i-a fost înfipt de consilierii Liviu Ţâroiu, Ciprian Neculăescu şi Mirabela Manea, care au obţinut, la Tribunalul Argeş, suspendarea măsurilor de reorganizare a Poliţiei Locale. Plus anularea parţială a hotărârii Consiliului Local, din luna ianuarie a acestui an, şi anume partea privitoare la Poliţia Locală. „Consilierii PSD s-au agitat degeaba ca să mă dea în judecată pentru organigramă şi să mă blocheze. Aş vrea să ştie toţi câmpulungenii pe cine au votat. Au o atitudine populistă, nu fac absolut nimic. Dimpotrivă, vor să facă rău.”, a afirmat Elena Lasconi.
Răul produs de Liviu Ţâroiu – unul dintre ele -, prin angajările din rândul cunoştinţelor, se simte în lipsa oamenilor competenţi în Primărie. Primii care vor fi sub monitorizarea, la propriu, a primăriţei vor fi poliţiştii locali, care vor avea „body cam”. „Vrem să vedem exact cum vorbesc cu oamenii, ce fac pe teren şi dacă se mişcă pe teren. N-o să mai aibă loc pentru niciun paznic, atâta timp cât vom pune camere ultraperformante. Paznicii nu vor mai avea nicio treabă. Abia aştept iniţiativa colegului meu de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, de a introduce în P.N.R.R. un sistem electronic de a da subiecte celor care se angajează ca funcţionari publici şi de a găsi şi alte abilităţi. Când am scos la concurs postul de şofer, eu m-am crucit! Cerinţele te puneau pe gânduri că postul este aranjat pentru cineva! Mi se părea că acel candidat la postul de şofer trebuie să fie doctor în Codul Muncii. Oameni buni, el trebuie să ştie să conducă! Accentul se va pune pe aptitudini.”, declara primăriţa.
Insul de la Cadastru folosea logistica Primăriei pentru lucrările particulare
Când se vor aproba aceste schimbări, Elena Lasconi şi-a propus să dea drumul concursurilor mai puternice. „Ca să lucrăm şi noi cu profesionişti, nu numai cu leneşi. Avem în Primărie nişte leneşi!”, spunea revoltată primăriţa, care ne-a oferit şi exemple. „De acest Caplan, de la Cadastru, se plânge lumea că nu le-a terminat cadastrele. El foloseşte sculele de la Primărie, ca să efectueze cadastre în particular. I le-am luat, sunt la mine în birou şi le ridică doar cu semnătură şi explică exact ce face în ziua respectivă. Trec zile întregi şi nu vine! Iar noi avem o problemă reală cu cadastrele. Nu vrea să facă nimic! Îi cer note explicative peste note explicative! Aceştia sunt oamenii plătiţi din banii câmpulungenilor. Aş vrea să arăt oamenilor care sunt leneşii din Primărie şi care sunt oamenii care muncesc, pentru că sunt şi oameni de bună credinţă. N-ai cu cine să lucrezi. Se uită la tine lung când le vorbeşti.”, şi-a vărsat aceasta năduful.
Bogdan Caplan este singurul din Primărie abilitat în operaţiunea de întocmire a cadastrelor, ţinută pe loc de inconsecvenţa profesională a acestuia. „S-a împrietenit cu Dragoş Nicolae, altul care nu face absolut nimic şi care îşi ia concedii medicale că-l doare coloana, pentru ca fratele lui Dragoş Nicolae să-i facă hârtiile. Acest Caplan caută pe Google dacă se mai poate angaja undeva, ca funcţionar public, dacă îşi dă demisia ş.a.m.d. Eu asta vreau să-i comunic lui şi tuturor puturoşilor care lucrează la stat şi care vor avea de-a face cu mine: să nu se culce pe o ureche că „voi sunteţi pe un mandat şi noi suntem pentru totdeauna aici”! Pentru că nu se va întâmpla asta! În momentul în care vom avea procedurile foarte clare, cu comisia de disciplină şi tot ce trebuie, n-o să câştige în instanţă. Îi ţinem în proceduri doi ani şi, după doi ani, când îi dăm afară, o să arătăm lumii cine sunt aceste creaturi umane! Ca să nu mai fie angajate nicăieri! Nu se poate aşa ceva!”, a avertizat şefa Executivului.
„Unghia încarnată” l-a pus, timp de o săptămână, pe drumuri pe un cetăţean care avea nevoie de o adeverinţă
Elena Lasconi ne-a povestit că la audienţele ţinute marţi, 8 iunie 2021, a venit un cetăţean disperat, din pricina unuia dintre subalternii săi. „Era de etnie romă, puţin îmi pasă! Este câmpulungean! A început să răcnească la audienţe. Am întrebat: ce se întâmplă? Lui Soare, cel cu unghia încarnată, i-a spus, miercurea trecută, deci, acum o săptămână, că-i trebuie o adeverinţă de rol pentru ajutorul social. Un nimic! Soare i-a cerut să vină luni (n.r. 7 iunie 2021). N-am înţeles de ce să vină luni. Luni i s-a spus să vină marţi, că nu este gata. Omul şi-a pierdut răbdarea, pe bună dreptate. L-am chemat pe acela (n.r. Dragoş Soare, de la Registrul Agricol al Primăriei) şi i-am cerut să-mi dea notă explicativă de ce l-a ţinut pe acel om până l-a adus la exasperare. În condiţiile în care tu nu trebuie să-ţi pierzi timpul la Primărie pentru un asemenea lucru mărunt. Tu, „unghia încarnată”, trebuie să-ţi faci treaba! Lucrezi în interesul cetăţeanului. Când le dai note explicative, îşi iau concedii medicale, nu poţi să-i controlezi. Îi rog din suflet pe toţi medicii de familie: nu le mai daţi puturoşilor concedii medicale, că şi din banii dumneavoastră stau acasă! „Unghia încarnată” era în concediu medical, când eu m-am dus să închid geamul biroului, la 9 şi jumătate seara, ca să pot să plec acasă, şi „unghia încarnată” era la plimbare cu familia!”, ne-a povestit lucruri revoltătoare primăriţa.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!