11.2 C
Campulung Muscel
September 26, 2021

La Câmpulung, şcoala continuă în scenariul doi

La şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de vineri, 21 mai 2021, s-a aprobat scenariul de funcţionare a unităţilor şcolare.
Localităţile (unde rata de incidenţă este mai mare de 1/1.000 de locuitori), în care activităţile şcolare se vor desfăşura în scenariul doi, sunt următoarele: Cepari, Nucşoara, Valea Iaşului, Lereşti, Sălătrucu, Arefu, Cotmeana, Priboieni, Vultureşti, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Albota, municipiul Curtea de Argeş, Brăduleţ, Berevoeşti, Schitu Goleşti, Morăreşti, Dobreşti, Buzoeşti, Ţiţeşti, Bascov, municipiul Câmpulung şi Oarja.
Scenariul doi presupune participarea zilnică, cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecţie. În restul localităţilor din judeţ, participarea elevilor se va face conform scenariului întâi, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea tuturor normelor de protecţie.
De asemenea, au fost adoptate măsuri specifice ratei de incidenţă pentru Nucşoara, care a depăşit pragul de 3/1.000 de locuitori. În plus, faţă de măsurile prevăzute pentru activitatea operatorilor economici din domeniul restaurantelor şi cafenelelor, pensiunilor, hotelurilor şi sălilor de sport/fitness, se permite activitatea cu publicul în spaţii închise folosind până la 70% din capacitatea spaţiului dacă toate persoanele sunt vaccinate (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore). Această măsură se aplică în localităţile unde rata de incidenţă este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
Măsurile adoptate au intrat în vigoare de sâmbătă, 22 mai 2021, ora 00.00. Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost adoptată exclusiv în baza propunerilor formulate către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ din Argeş, având în vedere rata incidenţei cumulate la nivelul fiecărei localităţi, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!