2.1 C
Campulung Muscel
08/12/2024

Primarului Miriţă îi fac opoziţie consilierii de la Partidul Ecologist

 

Adoptarea bugetului local la Schitu Goleşti a generat un dialog în contradictoriu între opozanţii Partidului Ecologist Român, Cristian Şipoteanu şi Marian Marius Radu, şi primarul liberal Tudorel Vasile Miriţă. Faptul că aceştia dezaprobă politica edilului, care nu le-ar prezenta suficiente informaţii financiare despre investiţiile derulate în localitate, s-a simţit din maniera în care a fost redactat rezumatul şedinţei de aprobare a bugetului local, consumate la jumătatea lunii trecute. Cei doi aleşi din opoziţie le-au imputat autorităţilor executive ceea ce ei consideră derapaje în maniera de administrare a comunei, care obligă la transparenţă în cheltuirea banului public. Alesului ecologist Cristian Şipoteanu nu i se pare suficientă, prin urmare, a solicitat documente care, însă, nu l-au mulţumit.

Unul dintre opozanţii de la PER acuză că iluminatul public a avut „o recepţie în alb”

Cristian Şipoteanu a reclamant public, în plenul întrunirii de buget, că investiţia de modernizare a reţelei de iluminat public a fost încheiată cu o „recepţie în alb”. Concluzie la care a ajuns după ce a solicitat procesul verbal de recepţie. „Nu se face aşa, a sesizat acesta. Nu sunt cantităţi, nu am nimic şi, din păcate, este semnată de profesionişti.” În această situaţie, consilierul PER a cerut să i se comunice câte lămpi au fost achiziţionate, la ce valoare şi unde sunt. Potrivit primarului, care a afirmat că are documente cu care îşi susţine afirmaţiile, s-au montat 600 de lămpi noi. 598 montate deja, a completat viceprimarul Iulian Duţă, două aflându-se în magazie.

„Iniţial, noi am alocat 150.000 lei ca să montăm lămpi pe Şoseaua Naţională şi pe mai multe drumuri comunale principale. Am convenit cu furnizorul şi prestatorul montarea a 600 de lămpi, printr-un contract multianual, cu o durată de trei ani, cu garanţie pentru lămpile de 60 W, respectiv de 30 W, pentru cinci ani.”, a precizat primarul Tudorel Vasile Miriţă. „Nu era bine dacă se prezentau acele documente? Eu cred că necesarul de lămpi nu este de 1.000 de bucăţi/comună, este undeva sub 800 de lămpi.”, a continuat dialogul Cristian Şipoteanu, a cărui informaţie a fost corectată de şeful Executivului, potrivit căruia totalul este de 900 de lămpi.

Primarul Miriţă: „Nu pot fi de acord cu afirmaţia că nu s-a făcut nimic, în patru ani, în satul Costiţă”

Colegul lui Şipoteanu, de la Partidul Ecologist Român, a avut câteva nedumeriri legate de propunerile de lucrări ale administraţiei pentru satul Costiţă. Pentru care, după cum a sesizat Marian Marius Radu, până în prezent, nu s-a prea făcut nimic. Acesta a solicitat informaţii despre investiţia de amenajare a parcului de joacă în satul cu pricina, fiind lămurit de viceprimarul Iulian Duţă că spațiul ţarcului existent va fi extins către Nord şi Est. Potrivit vicelui, Primăria are toate obiectele de joacă pentru copii, acestea sunt în stare bună, nemaifiind de realizat decât împrejmuirea și nivelarea terenului.

„Locul este bun, nimic de zis, trebuie făcut în condiții. Trebuie făcută o lucrare care să rămână.”, a cerut consilierul Marian Marius Radu.

Ca o replică la remarca acestuia vizavi de inacţiunea autorităţilor faţă de satul Costiţă, primarul Miriţă a enumerat ce a făcut pentru oamenii de aici: „Drumul de la Sutac către DN 73C, acel drum de 960 de metri, s-a asfaltat. Drumul de la Fintoiu, drumul de la Oprescu Ilie s-au asfaltat. S-a făcut extinderea reţelei de gaze până la Pela, s-au executat drenaje de preluare a apelor, s-a modernizat reţeaua de iluminat public cu lămpi moderne, din stâlp în stâlp. Întotdeauna este loc de mai bine, evident, în condiţiile existenţei sursei de finanţare, dar nu pot fi de acord cu afirmaţia că nu s-a făcut nimic, în patru ani, în satul Costiţă.”

Alesul PER, care a provocat schimbul de replici, a insistat să se ţină cont de absenţa rigolelor, care va avea drept consecinţă distrugerea asfaltului. „În acest an, vom începe cu construcţia şanţului betonat, pornind de la calea ferată.”, l-a anunţat primarul Miriţă. „Şanţurile trebuie făcute, stratul de asfalt s-a lăsat. Dacă asfaltul nu se întreţine, este păcat de el.”, a fost o ultimă remarcă pe acest subiect a lui Marian Marius Radu.

El şi colegul Şipoteanu au fost printre cei cinci consilieri de la Schitu Goleşti care s-au abţinut la aprobarea bugetului, alături de PSD-iştii Grigoriţă Maurel Boghez, Florian Pătraşcu şi Liviu Ionuţ Neagoe. Cristian Şipoteanu şi-a şi motivat abţinerea prin „lipsa transparenţei privind programarea banului public”. Alesul social-democrat Florian Pătraşcu a avut şi el o observaţie, în completarea colegului de la PER, privitoare la cerinţa execuţiei rigolelor în zonele în care sunt necesare. Cerinţă transmisă Executivului încă de anul trecut. „La ora actuală, cea mai importantă zonă este în satul Costiţă. Să le facem în toată această zonă. Trebuie, de asemenea, să pietruim acolo unde nu se poate asfalta. Am mai pus această problemă pe toate străduţele, care trebuie reparate. Sunt lucruri care se pot face uşor şi nu cu bani mulţi.”, a conchis consilierul de la PSD. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!