6.5 C
Campulung Muscel
30/04/2025

Elena Lasconi, prezentă la deschiderea oficială a Turneului Sfinx U10 – Cupa Campionilor:„Îmi doresc să avem şi noi o echipă de fotbal super pe care să o urmăm peste tot!”

Miercuri după amiază, de la ora 15.00, a debutat la Câmpulung Turneul Sfinx U10 – Cupa Campionilor, prima competiţie fotbalistică de acest gen organizată în România, care a adus la start campioane judeţene şi echipe de podium alcătuite din copii cu vârsta de până la 10 ani. Turneul este organizat de ACS Inter Câmpulung şi Sfinx Football, iar meciurile se dispută pe cele două terenuri din cadrul complexului sportiv Muscel.

În copilărie, Elena Lasconi juca fotbal cu băieţii şi era portar

În competiţie sunt angrenate 24 de echipe, împărţite în patru grupe, care au fost înscrise doar pe bază de invitaţie transmisă de către organizatori. Cei peste 300 de copii sosiţi la Câmpulung vor juca până duminică, când este programată finala, aproximativ 100 de meciuri. În prima zi a turneului, înainte de debutul primelor partide, la stadion şi-au făcut apariţia primarul Elena Lasconi, care a stat de vorbă cu organizatorii, dar şi cu o parte dintre copii, respectiv componenţii echipelor FCSB şi FC Argeş, cu care s-a şi fotografiat. Elena Lasconi şi-a amintit de vremurile copilăriei, când bătea mingea pe maidan, alături de băieţi, recunoscând că stătea mai mult în poartă. „Eu mă bucur foarte mult când văd copii, în general, pentru că-mi plac copiii, dar mă bucur şi mai mult pentru că vedem aici peste 300 de tinere speranţe în ceea ce priveşte acest sport, care mie-mi place foarte mult, şi anume fotbalul, pe care-l susţin şi am să-l susţin în continuare. Chiar mă uitam la Andrei, portarul de la FCSB, şi mi-am adus aminte că eu, în copilărie, jucam fotbal cu băieţii şi eram portar… mă foloseau foarte mult ca portar.”, ne-a mărturisit Elena Lasconi.

Proiect pentru un stadion nou, la Compania Naţională de Investiţii

Primarul municipiului Câmpulung a venit miercuri pe „Municipal” şi cu o veste bună pentru microbiştii din zona noastră: are în vedere reabilitarea stadionului, fiind depus în acest sens şi un proiect la Compania Naţională de Investiţii, dar şi înfiinţarea unei echipe de fotbal competitive. „Am venit cu gândul că aici vom avea un stadion foarte bun, foarte frumos, pentru că am depus un proiect pentru Compania Naţională de Investiţii şi sperăm ca în următorii ani să avem un stadion unde să vină să se antreneze şi să concureze cei mai buni jucători din ţara asta. Asta mi-aş dori eu foarte mult, pentru că aceste tribune, pe care acum le vedeţi goale, au fost cândva pline. Aveam echipa ARO, care era celebră, iar aici se unea comunitatea, nu numai bărbaţii, pentru că veneau împreună cu familiile. E şi o chestiune de mândrie locală şi de aceea îmi doresc să avem şi noi o echipă de fotbal super, pe care să o urmăm peste tot, să mergem cu autocarele după ea prin ţară, pe unde o să joace.”, este visul declarat al primăriţei.

Centre de excelenţă în tenis de masă şi fotbal

Elena Lasconi a vorbit şi despre alte două proiecte îndrăzneţe, tot din domeniul sportului: înfiinţarea unor centre de excelenţă în tenis de masă şi fotbal. „Primul meu gând a fost la tenisul de masă, ne dorim să aplicăm pe PNRR pentru un centru de excelenţă în acest domeniu, dar mă interesează foarte mult să facem un centru de excelenţă şi pentru fotbal, de ce nu, dar încă nu am depistat, nu am reuşit să găsesc un loc. E un sport care mie-mi place foarte mult! Uite, tenisul de masă e un sport pe care nu ştiu să-l joc, dar am văzut că sunt foarte mulţi copii talentaţi în Câmpulung şi-mi doresc acest centru de excelenţă pentru ei. Fotbalul este comunitatea, sportul, în general, reprezintă comunitatea şi asta e cel mai important. În condiţiile în care suntem un popor dezbinat, cred că prin sport şi muzică putem să ne unim puţin.”, a mai declarat Elena Lasconi, care a transmis şi un mesaj micilor fotbalişti angrenaţi în competiţia de la Câmpulung: „Mesajul meu pentru aceşti copii este să meargă tot înainte, pentru că ei sunt viitorul, asta înseamnă progres. Aş vrea ca, de fiecare dată, să înveţe mai mult, să nu se plafoneze. Cea mai periculoasă pantă este asta, să crezi că e suficient şi că tu le ştii pe toate. Nu-i aşa! Sunt multe talente native la nivel naţional, dar, pe de-altă parte, e vorba şi de foarte multă muncă. Trebuie să persişti şi să stai tot timpul cu mingea, să găseşti din orice un motiv de joacă!”. Narcis MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!