12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Unul dintre tinerii care au provocat un scandal la Rucăr, condamnat

La o jumătate de an de când a provocat un scandal la Rucăr, un tânăr a fost condamnat la amendă penală, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Este vorba de un tânăr de 22 de ani, din judeţul Braşov, care, în august anul trecut, împreună cu un frate mai mare, de 23 de ani, au provocat un scandal de pomină în comuna musceleană. Cei doi, Vasile Gabriel Carp şi Claudiu Nicolae Carp, s-au ales cu dosare penale, dar numai cel mic a fost judecat şi condamnat, după ce şi-a recunoscut vina. Fraţii Carp stăteau fără forme legale în Rucăr, după ce mama lor se mutase la un localnic, cu care trăieşte în concubinaj. 

Pe 23 august 2020, tinerii ascultau muzică la un volum ridicat, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Iritaţi de acest lucru, doi vecini, Ion Dan Lăzăroiu şi Octavian Lucian Tică, care locuiesc în apropierea casei bărbaţilor, le-au solicitat acestora să dea muzica mai încet. În schimb, ei au început să-i jignească, să-i ameninţe cu moartea, să le spună că le vor da foc caselor. Apoi, scandalagiii au ieşit în stradă cu câte o sticlă de bere spartă, adresând ameninţări celor doi vecini, dar şi altora, care ieşiseră la porţi, spunându-le că îi taie şi că îi omoară.

Auzind gălăgie, soţia unui rucărean a ieşit şi ea la poartă şi a început să filmeze cu telefonul mobil evenimentele ce se derulau, gest care i-a iritat la culme pe beţivani, care şi-au îndreptat tirul de înjurături şi ameninţări la adresa ei.

Rucărenii agresaţi verbal au sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns lucrătorii Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Rucăr, care au fost şi ei întâmpinaţi cu manifestări agresive din partea celor doi fraţi. În timp ce oamenii legii încercau să calmeze spiritele, un sătean s-a apropiat de gardul scandalagiilor, moment în care a fost lovit cu un pumn în faţă de către unul dintre beţivi.

Aşa cum v-am spus, cei doi s-au ales cu dosare penale şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, din 24 august până în 25 august 2020, după care s-a dispus cercetarea lor sub măsura controlului judiciar. La câteva zile de la eveniment, cel mai agresiv dintre fraţi, Vasile Gabriel Carp, de 22 de ani, şi-a recunoscut faptele şi le-a regretat, în acelaşi timp a încheiat cu procurorul un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Numai în cazul lui s-a materializat dosarul penal, fiind trimis în judecată pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare, fiind judecat după metoda simplificată.

Pe 1 martie 2021, Vasile Gabriel Carp a fost condamnat la 90 de zile amendă penală, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, unei zile corespunzându-i suma de 10 lei; şi la câte 90 de zile amendă penală, pentru ameninţarea lui Ion Dan Lăzăroiu şi a lui Octavian Lucian Tică. Cele trei pedepse i-au fost contopite, stabilindu-se cea mai grea, de 90 de zile, la care s-a adăugat o treime din totalul celorlalte două, adică 60 de zile, tânărul urmând să execute în final pedeapsa de 1.500 lei, corespunzătoare celor 150 de zile amendă. Din condamnare i s-a scăzut ziua în care a fost reţinut preventiv, rămânând cu 149 zile amendă, respectiv 1.490 lei. Tot el va suporta şi cheltuielile judiciare către stat, de 400 de lei. În caz că nu achită amenda, tânărului i-a fost pus în vedere că pedeapsa amenzii îi va fi înlocuită cu închisoarea. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!