18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

O familie din Stâlpeni, cercetată pentru contrabandă cu ţigări

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au anunţat că au finalizat cercetările într-un dosar penal privind comiterea infracţiunii de contrabandă în formă continuată, conform prevederilor art. 270, din Legea 86 din 2006 – Codul Vamal al României.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că, în perioada ianuarie 2019 – 6 octombrie 2020, o familie din Stâlpeni a deţinut, depozitat şi comercializat, prin punctul de lucru al unei societăţi comerciale din aceeaşi localitate, aproape 10.000 de ţigarete, care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea proveneau din contrabandă sau erau destinate săvârşirii acesteia.

Pentru administrarea probatoriului, în dimineaţa zilei de 7 octombrie 2020, poliţiştii de investigarea criminalităţii economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au efectuat, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Criminalistic Argeş, cinci percheziţii domiciliare în comuna Stâlpeni, la persoane bănuite că se ocupă cu contrabanda.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 – 2020, trei persoane cu vârste cuprinse între 34 şi 62 de ani, toate din comuna musceleană, ar fi achiziţionat, depozitat şi comercializat ţigări nefiscalizate. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate aproximativ 50 de cartuşe de ţigări, reprezentând peste 10.000 de ţigarete, mai multe telefoane mobile, două tablete, 6.600 de lei şi 200 de euro. Trei persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

Persoanele vizate sunt Bogdan V., de 62 de ani, soţia sa, Emilia, de 54 de ani, şi fiul lor, George, în vârstă de 34 de ani. Proprietari ai unui magazin mixt din Stâlpeni, aceştia deveniseră furnizori de ţigări nefiscalizate, mai ieftine decât cele din comerţ, şi pentru localnici, şi pentru locuitori din alte comune. La acea dată, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, iar după o noapte petrecută în arest a fost pusă sub control judiciar. Prejudiciul adus bugetului statului este de peste 6.500 de lei şi dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de trimitere în judecată. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!