21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Liderul opoziţiei de la Stoeneşti a început consultarea cetăţenilor pe teme de buget

Înaintea şedinţei de dezbatere a bugetului local, pe care bănuim că primarul de la Stoeneşti o va organiza, fiind obligatorie prin lege, liderul opoziţiei a iniţiat o consultare a concetăţenilor pornind de la rezervele băneşti ale Primăriei. „Ce investiţii credeţi că ar trebui prinse în bugetul anului 2021, ştiind că localitatea are excedent din anii anteriori suma de 4.656.712 lei (peste 46 de miliarde de lei vechi)?”, este provocarea lansată de Florin Oancea, consilier local USR şi liderul formaţiunii politice din comună. Locuitorii sunt îndemnaţi să-i trimită sugestii. Bineînţeles, n-a fost nevoie să-i roage de două ori, întrucât primele propuneri au fost lansate imediat după comunicarea invitaţiei. 

Ce vor oamenii de la Stoeneşti să le facă primarul 

Opoziţia politică de la Stoeneşti îi face munca primarului, scutit să-i întrebe pe oameni ce-şi doresc să le facă în localitate în 2021. Mai cu seamă că ceva bani sunt. Prin comparaţie, Câmpulungul, cu o rămăşită de excedent de 6,4 milioane de lei, faţă de aproape 40 de milioane de lei, cât avea acum patru ani, nu este departe de comuna de la margine de Muscel. Financiar vorbind, căci agenda de proiecte geme după finanţări neasigurate în acest moment. Aşadar, Câmpulung – 6,4 milioane de lei, excedentul bugetar, Stoeneşti – 4,6 milioane de lei, ce a pus de-o parte în anii trecuţi. 

„Din aprobarea închiderii contului anual de execuţie, observăm că localitatea are un excedent cumulat din anii anteriori în sumă de 4.656.712 lei. Deocamdată, ştim doar că aproximativ 10% din ei, adică 447.505 lei, din 4.656.712 lei, vor merge către puţul din Lunca Gârtii! Din anul 2020, un excedent de 2.177.794 lei. Din anii anteriori lui 2020, un excedent de 2.478.918 lei. Deci, anul acesta, Primăria Stoeneşti are la dispoziţie pentru investiţii suma de 4.656.712 lei, excedent din anii anteriori, plus veniturile anului 2021, din care se vor scădea cheltuielile anului 2021. Aţi văzut foarte bine din ce am prezentat în alte postări, veniturile sunt mari, deoarece repartizarea sumelor din TVA şi impozit pe profit/venit ale firmelor pe numărul locuitorilor din Stoeneşti este substanţială. Meritul nu este numai al firmelor care plătesc sume importante la TVA şi impozit pe profit/venit, ci şi al dumneavoastră, atât pentru impozitele pe clădiri, terenuri şi maşini, cât şi pentru faptul că aţi păstrat domiciliul (pe CI) în Stoeneşti.”, le explică oamenilor Florin Oancea că Primăria are cu ce să le satisfacă doleanţele. 

Doar să dorească şeful Executivului care face proiectul de buget, teoretic, după dezbaterea cu cetăţenii care impun administraţiei locale dorinţele lor pentru comună. Primele au fost împărtăşite alesului local care a deschis discuţia pe teme pe buget. Iată ce solicită oamenii: 

=Andreea Taloş: „Coşuri de gunoi, într-adevăr, reparate străduţele din comună şi asfaltate cele care nu sunt. Ehe, câte lucruri sunt de făcut! E bătaie de joc peste tot, au început şi nu au terminat.”

=Sorin Brinzaru: „Reabilitarea uliţei Bâca, deoarece mă inundă la fiecare ploaie! Aluviunile aduse au depăşit postamentul gardului, care era cu 40 cm peste nivelul uliţei!”

=Georgiana Ionaşcu: „Orice investiţie care ridică gradul de civilizaţie al unei localităţi este salutară! Apă, canal, gaze, colectare selectivă a gunoiului, un mijloc de transport local (sunt foarte mulţi vârstnici care se deplasează greu), o piaţă, un minimarket cu preţuri decente… Sunt multe de făcut şi trebuie o implicare mai mare a cetăţenilor! Transparenţă şi luarea în considerare a opiniilor cetăţenilor!”

=Cristina Oncioiu: „Să se facă şi pentru apă în zona noastră, că m-am săturat să pândesc momentul să mă spăl sau să pun rufe la maşina de spălat. Bine, situaţia aceasta o ştiu de 20 de ani. Apometrele cred că ar fi soluţia să avem şi noi apă, plus că ar fi un venit la bugetul local.”

=Florina Bădescu: „Ar fi bune nişte coşuri pentru gunoi menajer şi să se cureţe gunoaiele de lângă apă, unde sunt terenul de fotbal şi parcul din Stoeneşti. Recomand şi o campanie de reciclare selectivă. Ştiu că este greu de lucrat cu oamenii pe partea de reciclare, dar, poate, se obişnuiesc în timp.”

=Ioana Bragă: „Apă potabilă şi drumuri asfaltate! Toate!”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!