27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Investiţii la Spitalul Judeţean, cu bani UE, pentru tratarea pacienţilor COVID

Proiectul „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a ajuns în etapa precontractuală, după ce cererea instituţiei a fost admisă, în urma evaluării administrative, tehnice şi financiare. Datorită managerului instituţiei, Adriana Molfea, care a reuşit să mobilizeze personalul, unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente, aparatură şi instrumente medicale specifice COVID-19. Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană este de 42.445.108,79 lei.

Din dorinţa de a continua lupta cu virusul SARS-CoV-2 şi de a creşte capacitatea instituţiei de a răspunde în timp util şi eficient la criza COVID-19, prin asigurarea dotărilor necesare managementului pacienţilor infectaţi şi restrângerii răspândirii noului coronavirus în rândul personalului angajat şi al pacienţilor non-COVID, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi echipa de implementare a proiectului au întreprins toate demersurile necesare. Astfel, rezultatele sunt cele scontate. Cererea depusă către Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a fost admisă. Comisia de analiză a constatat că sunt îndeplinite toate criteriile acordării de finanţări nerambursabile, proiectul fiind cotat cu 98 de puncte din totalul de 100.

Ca urmare a acestui proiect, sunt prevăzute investiţii care să completeze dotările existente, absolut necesare managementului pacienţilor COVID-19. Se vor achiziţiona: aparatură imagistică necesară identificării complicaţiilor asociate COVID-19; aparatură pentru intervenţii terapeutice; aparatură pentru monitorizarea continuă a funcţiilor vitale; paturi necesare tratării pacienţilor COVID-19; cărucioare; tărgi; substanţe pentru decontaminare; dezinfectanţi; echipamente de protecţie. Nu au fost achiziţionate servicii de consultanţă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti este unitate suport pentru gestionarea pacienţilor COVID-19.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!