De când a preluat conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Sorin Sorescu a demonstrat că este un om implicat, mai ales în ceea ce priveşte dezvoltarea agroturismului din judeţ, venind cu măsuri concrete.
Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, în parteneriat cu membrii de la Programul Afaceri Verzi al Fundaţiei Conservation Carpathia au organizat o întâlnire de lucru la care au participat şi reprezentanţii DSVSA Argeş, cu scopul informării privind condiţiile sanitar – veterinare de înfiinţare şi funcţionare a punctelor gastronomice locale, cât şi posibilitatea de a prepara şi servi mâncare gătită de către producătorii locali şi proprietarii de pensiuni agroturistice din zona Rucăr-Dâmbovicioara, care în prezent oferă numai servicii de cazare.
„Punctele gastronomice locale” sunt bucătăriile particulare, unde se prepară alimente după reţete culinare tradiţionale zonei, ce sunt servite direct către consumatorul final.
Autorizarea mai multor puncte gastronomice locale va fi o noutate pentru zona Dâmbovicioara şi Rucăr unde turiştii vor avea acces la mâncare gătită din materie primă sănătoasă din gospodărie, oferindu-le turiştilor posibilitatea să aibă acces la mâncare tradiţională.
La întâlnirea de săptămâna trecută cu producătorii locali şi proprietarii de pensiuni agroturistice din localităţile Rucăr şi Dâmbovicioara, din partea DSVSA Argeş a participat chiar directorul executiv, dr. Sorin Sorescu şi Ştefan Ghemaru, şeful Serviciului Catagrafie, Autorizare, Înregistrare şi Evidenţă Informatică. În cadrul discuţiilor, aceştia au prezentat cadrul legal, paşii de urmat în procesul de autorizare a Punctelor Gastronomice Locale.
„Pandemia, cumva, a provocat oamenii să se întoarcă la lucrurile simple, la bucatele de altădată, la poveşti. Aşadar, am început împreună cu Fundaţia Conservation Carpathia să punem lucrurile în mişcare, iar acum sperăm ca primul Punctul Gastronomic să fie deschis. Să dea Dumnezeu ca proiectele frumoase să prindă contur şi să punem în evidenţă identitatea adevărată a comunei Dâmbovicioara!”, ne-a spus Raluca Busioc, coordonatoarea Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara. Isabela Filip