Constructorul a remediat defectele găsite de primarul Elena Lasconi
Luni a avut loc recepţia la încheierea lucrărilor de amenajare a Pieţei Primăriei. Cea mai mare parte a deficienţelor constatate, acum fix trei luni, la anterioara tentativă de încheiere a investiţiei, a fost remediată. Când temperatura nu va mai scădea sub zero grade Celsius, se va face şi proba fântânilor arteziene şi a sistemelor de irigaţii din zonele limitrofe Primăriei.
La ultima întâlnire, din 8 decembrie 2020, când a fost precedenta încercare de semnare a recepţiei investiţiei, la finalul lucrărilor de reabilitare a Pieţei Primăriei, executată de firmele Group Concif şi Retelen Construct, comisia de recepţie a notat mai multe deficienţe, pe care le-a transmis constructorului ca să le remedieze, termenul limită fiind începutul acestei luni. Astfel, constructorului i s-au impus mai multe obligaţii, pe care le-a remediat, cum ar fi să lipească nişte pavele care se mişcau, în zonele „Trattoria” şi „Iepuraşul”; să refacă hidroizolaţia jardinierelor şi banda LED, întreruptă în anumite zone. Un alt inconvenient descoperit în decembrie, anul trecut, a făcut referire la instalaţia de irigaţie a spaţiului verde, care stropea peste tot, mai puţin verdeaţa. Aceasta urmează să fie probată când temperaturile vor fi pozitive atât ziua, cât şi noaptea.
Un alt lucru considerat în neregulă a fost renunţarea la lipirea de suprafeţe tactilo-vizuale, pentru persoanele nevăzătoare, la trecerile de pietoni din faţa magazinului „Big”. La zebra din faţa magazinului general, dar şi la cea dintre acesta şi sediul Primăriei, au fost montate covoare de avertizare pentru persoanele cu probleme de vedere. La fel s-a procedat şi la cele două rampe pentru persoanele cu dizabilităţi, de-a lungul „Big-ului” şi blocului din continuare, pe care au fost puse bucăţi din cauciuc antiderapante, dar şi o mână curentă pe latura nordică. Şi recomandarea celor de la ISU a fost pusă în practică, în sensul că treptele de coborâre spre Primărie, din dreptul gelateriei şi agenţiei Loto, au fost împărţite prin mai multe balustrade din inox, pentru prevenirea înghesuieli în situaţii de urgenţă.
Din comisia care a semnat procesul verbal la terminarea lucrărilor au făcut parte Roxana Tătulescu, preşedinte, şi membrii Georgeta Bratu, Bogdan Popescu, Bogdan Pătru, Carmen Bădulici, Nicolae Crînguş, Mihaela Rădescu şi Ionuţ Grigore. Au mai fost de faţă câte un reprezentant din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, al constructorului, plus un proiectant, doi experţi tehnici, secretarul comisiei, dar şi primarul Elena Lasconi.
De acum înacolo, timp de cinci ani, lucrarea de amenajare a Pieţei Primăriei va fi în perioada de garanţie, urmând ca după să se semneze recepţia finală a investiţiei.
„Astăzi am făcut recepţia, 8 martie fiind ultima zi când se mai putea face. O să semnez această recepţie, dar nu-mi sunt clare, sută la sută, toate detaliile, şi nu ţin de mine şi nici de cel care a construit, ţin de vreme, pentru că nu putem să verificăm partea legată de sistemul de irigaţii, decât în două, trei săptămâni, când temperaturile nu o să mai scadă noaptea. Am „cuvântul” constructorului, care are mai multe lucrări în Câmpulung, Bulevardul, strada Drăceşti, şi mă bazez că se va ţine de promisiune şi că în câteva săptămâni o să vedem aspersoarele funcţionale. Nu mai vreau să văd apă pe jos, pe granit şi pe oamenii care trec pe lângă ele, ci pe spaţiul verde. Aici e şi o chestiune de educaţie, au fost vandalizate şi furate mai multe piese ale fântânilor de pe laterală. Constructorul a zis că schimbă toate piesele furate, care sunt din inox. Aş mai fi vrut nişte benzi led la rampele pentru persoane cu dizabilităţi, dar se vede foarte bine şi de la iluminatul stradal.”, ne-a declarat primarul Elena Lasconi. Isabela FILIP