4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Prinşi cu lemne fără documente de provenienţă şi transport

În cadrul acţiunilor de combatere a delictelor silvice, poliţiştii musceleni au depistat mai mulţi conducători auto care cărau cu autoutilitarele material lemnos fără documente de provenienţă şi transport. Buştenii au fost confiscaţi şi predaţi ocoalelor silvice din apropiere, iar şoferii amendaţi pentru contravenţiile silvice.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti au depistat un bărbat de 44 de ani, din Dragoslavele, care a tăiat fără respectarea regimului silvic şapte arbori, de pe un teren din afara Fondului Forestier. În urma verificărilor efectuate împreună cu un specialist silvici, s-a stabilit că materialul lemnos rezultat în urma tăierii este în cantitate de 0,96 metri cubi, esenţa arborilor fiind salcâm. Bărbatul a fost amendat de 500 de lei, conform legii privind contravenţiile silvice.

Un alt tânăr din Dragoslavele, de 28 de ani, a fost oprit de oamenii legii de la Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 72A, cu care transporta material lemnos fără documente legale de provenienţă şi transport. Încărcătura, de esenţă răşinoase, care a fost evaluată de un pădurar la 1,7 metri cubi, a fost confiscată şi dată în custodie Ocolului Silvic Câmpulung. Tânărul a primit 1.000 de lei amendă.

Poliţiştii de la Rucăr au mai depistat şi alţi doi conducători auto, care transportau material lemnos pe drumurile publice, fără documente legale de provenienţă şi transport. Unul a fost un bărbat de 31 de ani, din Valea Mare Pravăţ, care şofa o autoutilitară, iar celălalt, de 76 de ani, din comuna Malu cu Flori, judeţul Dâmboviţa, la volanul unui tractor cu remorcă, ambii conducând pe DN 72A, pe raza localităţii Stoeneşti. În ambele situaţii, conducătorii auto nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi însoţire a transportului. Cantităţile de material lemnos au fost evaluate de un specialist silvic, stabilindu-se că autoutilitara era încărcată cu 1,3 metri cubi, iar în remorca tractorului erau 2,3 metri cubi, răşinoase. Cei doi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, iar materialul lemnos a fost confiscate şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Câmpulung.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!