4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Administraţia de la Bughea de Jos vrea să asfalteze uliţele cu bani de la Compania Naţională de Investiţii

Chiar dacă bugetul local nu este constituit încă, Executivul de la Bughea de Jos a venit în faţa consilierilor locali cu o listă sintetică a obiectivelor de investiţii pentru anul acesta.

Aleşii au avut de aprobat întocmirea unui proiect pentru investiţia cu numele: „Asfaltare drumuri în comuna Bughea de Jos, judeţul Argeş”, în cadrul subprogramului „Drumuri de interes local şi drumuri de interes judeţean”, din Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social. 

Joi, 28 ianuarie, aleşii bughenilor au fost toţi prezenţi la prima întrunire ordinară din 2021, dar proiectul de modernizare a străzilor din comună a fost votat de 7 din cei 13 consilieri, 6 alegând să se abţină. „Joi, 28 ianuarie 2021, tot pentru „Asfaltare drumuri locale în comuna Bughea de Jos”, în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social prin CNI (Compania Naţională de Investiţii), comuna Bughea de Jos fiind ca aprobată în Lista de sinteză a obiectivelor de investiţii, am iniţiat şi supus dezbaterii Consiliului Local un proiect de hotărâre, care, în final, a fost aprobat cu 7 voturi din 13 consilieri, 6 abţinându-se din diverse motive. Prin votul de abţinere eşti împotriva executării unor lucrări de învestiţii în comună, indiferent de sursa de finanţare.”, a transmis primarul Ion Dorel Tănăsescu pe pagina sa de Facebook.

Iată ce străzi a trecut primarul pe lista de investiţii a lui 2021:

-Stadionului: 510 metri;

-Brezoiu, care cuprinde străzile Zorilor, Trandafirilor, Malul Bisericii şi Muşa, cu pod peste Brezoi şi Rizoi: 2.400 metri;

-Plăişor Mare (monument Mlăci-Valea Măcelarului): 1.800 metri;

-Tănăseşti: 380 metri;

-Gheorghe Dinică (Mlăci, de la „Brazi Peste Vale”, inclusiv, traversare Pârâu Furnica la Dobrin): 1.200 metri;

-Valea Ciocanului: 1.050 metri;

-Valea calului: 1.500 metri;

-Piscu Calului: 520 metri;

-Valea Bisericii Hulubeşti: 850 metri;

-Ciopăţeşti: 700 metri.

Au fost propuse să beneficieze de rigole betonate, cu grilaj din fier (din surse de finanţare locale, judeţene sau alte fonduri):

-strada Trandafirilor 1, în punctul Ştefănescu;

-strada Malu Bisericii 2, în punctul Oancea Spiridon şi Şerban;

-strada Muşa 2, punctul Piţigoi şi Stan;

-strada Gheorghe Dinică 1, punctul Dobrin;

-strada Fântânii 1, capăt stradă, pe stânga, în amonte;

-Valea şi Piscul Calului 2, punctul Sandu şi Borcan;

-strada Bordeienilor 1, punctul Şain Ion; 

-strada Pâslarilor 1, punctul Alexe;

-strada Ciopăţeşti 1, la Vâlcu;

-strada Râului, la Fundătureanu;

-strada Malu Bisericii, la biserică;

-strada Profesorilor, la Enache Mozer;

-strada I.M. Iovescu, spre Plăişor Monument.

Postarea primarului Tănăsescu de pe Facebook a stârnit nemulţumirea locuitorilor din Bughea de Jos, care vor asfalt pe toate uliţele, chiar dacă deservesc puţine familii, plus iluminat stradal. Dar sunt şi musceleni care s-au văitat că asfaltul turnat pe strada lor începe să se deterioreze din cauza vecinilor care-şi deversează apa menajeră direct pe calea de rulare, unde, în această perioadă geroasă se transformă într-un maidan de gheaţă peste care se poate trece cu dificultate atât cu maşina cât şi cu piciorul.

Simţindu-se vizat că nu a votat programul propus de primarul Dorel Tănăsescu, unul dintre consilierii locali, ales pe lista PSD, Bogdan Coman, a venit cu justificarea abţinerii: „Motivul abţinerii în această şedinţă a fost că nu suntem de acord să se cheltuie aproape un miliard pe proiecte pentru care, în 2017, au mai fost cheltuite alte 300 de milioane pe aceleaşi proiecte, care au devenit neeligibile! Motivul a fost că s-a refuzat propunerea de a face cheltuieli mai puţine, pentru 4 sau 5 străzi în prima fază şi, dacă vor deveni eligibile, putem continua cu următoarele! Nu are nimeni garanţia că CNI va executa 15 străzi în comuna noastră, ca noi să aruncăm banii la nesfârşit pe proiectare! Pentru că a fost refuzată propunerea noastră şi noi am refuzat propunerea domnului primar! Este opinia noastră! Fiecare este liber în a-şi exprima opinia, iar dacă nu este bună, nu trebuie îngrădit acest drept fundamental de către nimeni, fie el şi primar! Noi ne dorim ca toate străzile să fie asfaltate, dar nu ne îmbătăm cu apă rece, să cheltuim bani pe proiectare pentru toate străzile şi, de fapt, după doi ani să constatăm că am cheltuit banii şi nu s-a concretizat nimic! Trebuie să fii ironic să crezi că în doi ani CNI va asfalta 15 străzi în Bughea de Jos, în plină pandemie şi recesiune economică! Să dea Dumnezeu să fie aprobate toate şi să vedem asfalt şi prin pădure, nu doar pe stradă!”, a concluzionat consilierul local. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!