11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Modernizarea Drumului Naţional 73 Câmpulung – Braşov se amână!

Contractul pentru modernizarea Drumului Naţional 73 Piteşti – Braşov va fi reziliat la cererea constructorului, care nu mai poate continua lucrările de reabilitare. Tronsonul cel mai dificil, cu o lungime de aproximativ 50 de kilometri, dintre Câmpulung, judeţul Argeş, şi Bran, judeţul Braşov, va fi scos la licitaţie din nou, la începutul anului viitor, a precizat pentru Radio România Actualităţi Mariana Ioniţă, directorul general al CNAIR SA. 

„Noi estimăm că, undeva, în vara anului ce vine, vom avea un nou contract gestionat de Regionala Braşov direct cu unitatea de implementare a proiectului de la Braşov, care va avea locaţia acolo, lângă lucrare. Spre finalul toamnei, începutul iernii, să înceapă lucrarea, cât se poate. Atenţie, vor prelua şi sectorul de drum de pe Regionala Bucureşti. Deja şi-au constituit echipa care face inventarierea restului de executat.”, a declarat Mariana Ioniţă pentru postul de radio naţional.

Încă din vară, directorul CNAIR era nemulţumit de cum evoluează lucrările de modernizare a DN 73, când a fost într-o vizită de lucru în judeţul Braşov. Lucrările la tronsonul Câmpulung – Piteşti erau aproape de finalizare şi se estima recepţionarea acestora. Un alt tronson foarte important la care lucrările erau în desfăşurare era cel dintre Braşov şi Bran. CNAIR şi constructorul purtau discuţii pentru găsirea de soluţiilor optime, astfel încât lucrările de modernizare ale acestui tronson să se finalizeze în acest an. „Am constatat deficienţe mari de management ale echipei de implementare a proiectului din CNAIR în derularea acestui contract semnat în anul 2011. Persoanele responsabile cu execuţia s-au schimbat în permanenţă fără să existe o abordare unitară a modului de urmărire a lucrărilor. Contractele derulate de companie trebuie urmărite îndeaproape, pe şantier nu din birouri cum s-a întâmplat până acum. Fiind un contract semnat acum mai bine de 9 ani, este evident că între timp s-au schimbat legislaţia, normele şi normativele de proiectare, tehnologiile de execuţie, toate acestea având implicaţii în creşterea costurilor pentru finalizarea lucrărilor. Acum purtăm discuţii pentru eliminarea blocajelor existente şi pentru a vedea în ce măsură acest contract mai poate continua în această formulă.” a declarat directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă pe 14 iunie 2020.

DN 73 Câmpulung – Braşov este o rută foarte importantă, pentru că asigură trecerea din Muntenia în Ardeal şi facilitează deplasarea către obiective turistice cu număr mare de vizitatori – aproximativ un milion de turişti pe an la Castelul Bran, peste 400.000 la Cetatea Râşnov, potrivit datelor statistice pentru anul 2019. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!