20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Avem revoluţionari, dar ce Revoluţie?

Săptămână tristă pentru români! Se împlinesc 31 de ani de la aşa-zisa Revoluţie din decembrie 1989! Vieţi curmate în zadar, eroi post-mortem, nenorociri şi nenorociţi, o „afacere” mizerabilă pusă la cale de cei care voiau puterea! Şi au luat-o, călcând pe cadavre! 1.104 morţi şi 3.352 de răniţi, se arată într-un site consacrat evenimentelor de-atunci. Avem şi morţi din Muscel, generalul Vasile Milea, Georgeta Moloiu Gherasim şi Costel Constantinescu. Sunt numele care au rămas înscrise pe nişte pietre reci ridicate în memoria lor… În 2016, surprinzător, pe piatra monumentului Eroilor Revoluţiei din Cimitirul Flămânda a mai apărut un nume de care mulţi nu au auzit şi care, timp de 27 de ani, a fost ignorat total de autorităţi: Iosif Mîrfu. De ce un alt erou? Pentru că revoluţionarii câmpulungeni aveau nevoie de unul care să fi murit la Câmpulung pentru a-şi păstra indemnizaţiile!

Nu putem să spunem că a fost o revoluţie la Câmpulung, nu, nu! N-a fost o revoluţie nici la Bucureşti şi-n alte mari oraşe ale ţării unde s-a vrut să fie scandal sângeros pentru a masca idioţenia de schimbare de regim! O schimbare binevenită, dar nu cu atâtea jertfe şi minciuni, de care mulţi au profitat! Şi au fost destui şi la Câmpulung. Vă-ncălzeşte cu ceva, doamnelor şi domnilor, care aţi primit necuvenit nişte bani frumoşi de pe urma unei mascarade? Voi, revoluţionarii lu’ peşte, care aţi intrat să faceţi ordine în primărie şi-n alte instituţii, voi care aţi mărşăluit pe străzi şi-aţi distrus o librărie pentru a marca astfel căderea regimului comunist, nu vă e ruşine să veniţi an de an, la mormintele celor căzuţi, cu flori şi coroane făcute la comandă  pentru a da bine în faţa prostimii? Nu vă doare inima atunci când o apăsaţi cu palma nemuncită pentru a da bine în fotografii? Sunteţi nişte revoluţionari păpători de bani publici, asta sunteţi, nimic altceva! Ne-ntrebăm de ce merge prost ţara asta, păi bine, tocmai din cauza unor specimene ca voi, lipitori umanoide!  Lăsând deoparte toate acestea, trebuie să spunem că au fost şi persoane, îndeosebi tineri, care au luptat pentru triumful libertăţii chiar în Bucureşti, însă acum nu mai sunt băgaţi în seamă de organizaţiile de aşa-zişi revoluţionari. Poate că dacă ar fi avut soarta celor trei eroi pomeniţi la începutul acestui material lumea ar fi auzit de ei. Aşa, însă, au dobândit statutul de revoluţionar numai cei care au avut gura mare, ceva bani şi pile sus-puse pentru că nimeni nu a dovedit până acum că la Câmpulung s-au înghesuit oamenii să lupte cu „teroriştii”.  

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!