10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Ţâroiu, respins la Sportiv. În schimb, a intrat Hagi

La începutul lunii decembrie, directoarea Liceului cu Program Sportiv, Daniela Păcioianu, le-a solicitat consilierilor municipali să-şi desemneze, în regim de urgenţă, al doilea reprezentant în Consiliul de Administraţie al şcolii. În caz contrar, C.A. nu se putea constitui legal şi nu se întrunea cvorumul necesar în vederea adoptării hotărârilor luate de conducerea instituţiei de învăţământ. De altfel, managerii unităţii ceruseră din capul locului Legislativului municipal să aleagă doi consilieri în Consiliul de Administraţie, dar, cu toate acestea, pe 28 octombrie, când s-au îndeplinit formalităţile de început, după învestirea în funcţii a aleşilor, doar Silviu Ciobănică, de la USR PLUS, a fost propus şi acceptat de colegi. 

 

La două luni distanţă de prima solicitare, directoarea Sportivului a reluat corespondenţa cu noile autorităţi, insistând pentru al doilea consilier local în Consiliul de Administraţie. Omisiunea a fost remediată la şedinţa extraordinară din 14 decembrie, când aleşilor li s-a cerut să completeze forul de conducere al liceului. 

 

Prima propunere a fost lansată de către grupul USR PLUS, care l-a nominalizat pe Alexandru Hagi. În responsabilităţile acestuia în domeniul Învăţământului intrau  Şcolile Gimnaziale „Nanu Muscel” şi „Sfântul Iacob”. După Hagi, aproape că s-a autopropus Liviu Ţâroiu, care le-a amintit colegilor că, la data împărţirii locurilor în Consiliile de Administraţie ale şcolilor, el a vrut să fie trimis la Liceul cu Program Sportiv. Motivaţia sentimentală a dorinţei sale a avut la bază faptul că este absolvent al primei promoţii a liceului. Nostalgia fostului primar după anii tinereţii nu i-a mişcat pe consilierii locali care, în momentul în care au fost supuse la vot cele două propuneri, au optat pentru Alexandru Hagi. Într-un fel, i-au făcut un bine lui Liviu Ţâroiu, lăsându-l cu sarcini mai puţinele, fiind, oricum, destul de ocupat cu săltarea calităţii învăţământului la Colegiul Tehnic. În plus, fostul edil este membru supleant în Consiliul de Administraţie al Spitalului TBC Câmpulung, aşadar, are cu ce-şi umple agenda de pensionar. M.B.        

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!