Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu a chemat de urgenţă jurnaliştii în cadrul unei conferinţe extraordinare pe care a susţinut-o în aer liber, în faţa instituţiei publice pentru a preciza cu ce probleme s-a confruntat în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurată joi, 19 noiembrie, când au fost actualizate listele localităţilor din judeţul Argeş în funcţie de rata de incidenţă la mia de locuitori.
În calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu a participat la şedinţă în calitate de reprezentantul preşedintelui Ion Mînzână, dar şi din postura de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul acestei şedinţe a avut dreptul la un vot, dar a venit şi cu unele menţiuni, care să vină în sprijinul argeşenilor şi muscelenilor din HoReCa.
Marius Nicolaescu este de părere că în acest momente se face o discriminare între cei care deţin restaurante şi cafenele şi pot vinde produsele lor în regim to go şi supermarketuri sau magazinele care comercializează haine.
„Ca să nu existe discriminare legiuitorul a spus că este permisă comercializarea fără a face distincţie, nu văd o problemă de a cumpăra o pungă de mâncare de la un restaurant sau de a cumpăra o haină de la un magazin. Controalele care se fac să fie peste tot, am văzut cu toţii cum se stă la coadă în hipermarketuri, nerespectându-se distanţarea fizică şi în restaurante se pot face norme să le asigure accesul la clienţi. Noi avem doar să fim echidistanţi faţă de toată lumea.”, a spus Marius Nicolaescu.
Revenind la conferinţa de presă susţinută de Marius Nicolaescu, acesta a declarat public că a făcut menţiuni în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar prefectul Emanuel Soare a uitat să le facă publice în acte, iar mai mult semnătura lui Marius Nicolaescu lipseşte din documente.
„La aliniatul 4, legiuitorul introduce următorul text, în situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzut la punctul 1 este restricţionată sau închisă: se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi non alcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Este permisă comercializarea produselor care nu se consumă în spaţiile respective. Eu nu am cerut decât
introducerea acestui paragraf în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Noi nu putem legifera, suntem obligaţi să respectăm legea şi să fim egali cu toată lumea. Consider că este o discriminare în momentul actual pentru cei care comercializează, pentru cei care au restaurante sau de tipul restaurantelor şi cafenelelor alţii decât cei din hipermarketuri, pentru că lor li se interzice comercializarea în
interior, practic, în spiritul legii este interzis a se consuma în interior, pentru că îţi dai jos masca şi poate fi un pericol de infectare. Nu cred că este un pericol pentru că acelaşi lucru se poate întâmpla la o alimentară, să fie coadă, la o farmacie, sau la un magazin de haine. Interpretarea legii să fie făcută în aşa fel încât să se permită şi în interiorul restaurantelor să poată merge cetăţeanul să îşi ia mâncare la pachet şi să plece acasă. Noi am făcut această menţiune, cei din CJSU nu au fost de acord cu includerea acestui paragraf, eu am semnat această hotărâre cu obiecţiuni – nu sunt respectate prevederile din H.G 967 din 2020, publicităţii a fost dată o altă hotărâre fără semnătura mea şi a vicepreşedintelui de la ISU, a fost doar un document cu doar cu o singură semnătură făcut public în urma şedinţei.”, a mai spus Marius Nicolaescu. E.M.