11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit cu reprezentanții industriei HoReCa din județul Argeș

Miercuri, 18 noiembrie, la Instituția Prefectului județul Argeș, a avut loc o întâlnire între prefectul județului, Emanuel Soare și reprezentanții industriei HoReCa din județ. Principala temă de discuție a fost reprezentată de dificultățile pe care aceștia din urmă le întâmpină, ca urmare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 aplicate în industria HoReCa.

Conform H.G. 967/2020, în localitățile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 3/1000 de locuitori, operatorii economici din industria HoReCa își pot desfășura activitatea doar în spații deschise, adică în terase, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Conform aceleiași H.G. dacă spațiul are un acoperiș, plafon sau tavan, și este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, acesta este considerat spațiu închis, prin urmare nu se pot desfășura activități.

În urma discuțiilor ce s-au purtat punctual, pe probleme specifice domeniului HoReCa, au fost identificate soluții temporare prin care aceștia să poată funcționa în acest moment, respectând totodată reglementările în vigoare. A fost de asemenea constituit un grup de lucru prin intermediul căruia Instituția Prefectului să fie în contact permanent cu reprezentanții acestei industrii, pentru a eficientiza comunicarea măsurilor care intervin la nivelul județului.

                    

 

 

                   

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!