20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Din cauza numărului mare de cazuri COVID, Rucăr, Schitu şi Vultureşti, sub restricţii speciale

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în şedinţa de astăzi aplicarea din data de 3 noiembrie a unor măsuri şi restricţii suplimentare, pe fondul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

CJSU Argeş a decis, prin hotărârea nr. 54/2.11.2020, suplimentarea mijloacelor de transport în comun, operate de SC Publitrans 2000 SA pe raza municipiului Piteşti, la orele de vârf (07.00-09.00 şi 14.00-17.30, în zilele lucrătoare). Măsura va fi dusă la îndeplinire prin grija Primăriei Municipiului Piteşti. Complementar suplimentării mijloacelor de transport, SC Publitrans 2000 SA va asigura afişarea măsurilor de prevenţie a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în staţiile de transport în comun şi în autobuze.

Suplimentar, s-au aplicat prevederile H.G. nr.856/2020, privind prelungirea stării de alertă, în 25 de localităţi din Argeş (3 din Muscel), unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori. Aceste localităţi sunt: municipiile Piteşti şi Curtea de Argeş, oraşele Topoloveni şi Ştefăneşti şi comunele Schitu Goleşti, Albeştii de Argeş, Sălătrucu, Brăduleţ, Ciomăgeşti, Teiu, Bascov, Domneşti, Moşoaia, Rucăr, Bârla, Leordeni, Băbana, Recea, Călineşti, Bradu, Valea Danului, Cicăneşti, Băiculeşti, Izvor şi Vultureşti. Restricţiile care se vor aplica în localităţile menţionate, sunt: se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 6.00 – 23.00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului; se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6.00 – 23.00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului; se permite activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 6.00 – 23.00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât şi ca medicii şi asistenţii medicali şcolari stomatologi care deservesc unităţile de învăţământ din municipiul Piteşti să fie delegaţi începând cu data de 05.11.2020, la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, unde vor suplimenta personalul implicat în desfăşurarea anchetelor epidemiologice. În plus, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş va elabora un Plan de decalare a programului de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Planul se va elabora până în data de 05.11.2020, urmând a se aplica din 09.11.2020.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!