18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Trei ani şi jumătate va sta după gratii insul care a încercat să violeze o bătrână

Aflat în arest preventiv, câmpulungeanul care a încercat să violeze o bătrână, la Mihăeşti, şi-a primit pedeapsa. Va sta în închisoare trei ani şi jumătate, pentru tentativă de viol şi violare de domiciliu, urmând să-i plătească victimei daune morale.

Din cercetări, oamenii legii au stabilit că Adrian Odoviciuc, de 39 de ani, din Câmpulung, în noaptea de 4 spre 5 iunie 2020, ar fi pătruns fără drept în locuinţa unei femei de 80 de ani, din comuna Mihăeşti, cu care ar fi încercat să întreţină relaţii sexuale. Octogenara s-a opus cu toate puterile încercării de a fi siluită şi a început să ţipe, alertând vecinii. Agresorul s-a speriat şi a fugit, dar şi-a uitat în casa femeii şapca, care l-a dat de gol.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 6 iunie, Judecătoria Câmpulung a admis cererea Parchetului şi a dispus reţinerea lui pentru 30 de zile, măsura preventivă fiindu-i prelungită constant, până în momentul de faţă.

Pe 16 octombrie, instanţa de la Câmpulung s-a pronunţat în cazul lui Odoviciuc şi l-a condamnat la 3 ani de închisoare, pentru tentativă de viol, şi un an şi şase luni, pentru violare de domiciliu. După ce i-au fost contopite pedepsele, a rezultat că musceleanul va face trei ani şi şase luni închisoare în condiţii privative de libertate. Complementar, i-au fost interzise drepturile de a fi ales în autorităţi publice sau orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege, de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Din pedeapsa de trei ani şi jumătate, magistratul de caz a dispus ca inculpatului să-i fie scăzută perioada câte a fost reţinut şi arestat preventiv, din 5 iunie 2020, ora 20.00, la zi, şi a menţinut în continuare măsura arestării preventive, până la o nouă verificare.

Pe partea civilă, Adrian Odoviciuc a fost pus să-i plătească victimei, Maria David, suma de 5.000 de lei, daune morale. Tot el trebuie să suporte şi contravaloarea cheltuielilor judiciare către stat, care au ajuns la 2.495 lei.

Decizia Judecătoriei Câmpulung nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!