25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Tatăl i-a cumpărat fiicei eşarfa de primăriţă

Între nevoile post-alegeri ale comunei Mihăeşti, care a comandat, prin SICAP, motorină pentru microbuzul şcolar, reîncărcarea cartuşului pentru imprimantă şi combustibil pentru utilajele instituţiei, ne atrage atenţia una cu iz sentimental. Tatăl primar predă ştafeta fiicei primăriţe. Pe Gheorghe Matei, A.N.I. l-a împiedicat să mai candideze vreme de trei ani de la încheierea celui de-al cincilea mandat, fiind nevoit, după 20 de ani de Primărie, să se retragă de la conducerea localităţii. Nici de pensie nu e, neavând decât 59 de ani. Încotro o mai apuci, la anii ăştia, după două decenii de muncă la stat? Poate îl angajează Consiliul Judeţean pe postul eliberat de fiică, obligată de conflictul administrativ al părintelui, care a amestecat Primăria cu familia – cu firmele familiei -, să-şi lase bunătate de serviciu la Piteşti, pentru colbul de la ţară. De aia se lamenta primarul, sub a cărui conducere a ajuns să fie asfaltată şi iarba verde din comună – deci pică răutatea cu praful pe condurii viitoarei primăriţe -, că a fost sacrificat şi că iadul există. Dacă a rămas omul fără cel mai sigur loc de muncă, atunci când eşti primar la ţară! Ce s-o fi necăjind primarul Matei că, în graba de a ocupa, fără concurs, postul de administrator al societăţii de apă a Mihăeştiului, şi-a retezat şi această şansă profesională, de a fi tot şef, tot în comună şi tot la stat! 

Revenind la cumpărătura întreprinsă de Primărie în aşteptarea momentului în care Andreea Iuliana Crîmpiţă Matei va depune jurământul, gazda s-a pregătit cu eşarfă tricoloră nouă, achiziţionată împreună cu caseta pentru păstrare. Deşi anunţul precizează că eşarfa lată de 15 cm şi lungă de 200 cm este confecţionată din mătase, la câţi bani a dat pe ea Matei, ne îndoim amarnic. Exclus mătase naturală la 89,99 lei! Furnizorul simbolului de primar, pe care juna primăriţă îl va purta prima dată în momentul învestirii, este livrat de o firmă din Râmnicu Vâlcea, Rotarexim SA. Achiziţia a fost efectuată pe 1 octombrie, în săptămâna ce a urmat alegerilor locale. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!