20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Spitalul Mioveni deja a semnat contractul de 4,1 milioane euro, fonduri europene pentru spitalele COVID

Ministerul Fondurilor Europene a lansat pe 15 mai 2020 apeluri la proiecte „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situaţiei de urgenţă cauzate de criza COVIUD-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Această oportunitate, de dotare cu echipamente şi aparatură, necesare la tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, prin fonduri nerambursabile, a fost prezentată unităţilor medicale din Argeş de către prefectul de atunci, Emanuel Soare. La apelul Prefecturi au răspuns mai multe spitale din Argeş, inclusiv cele două din Câmpulung, Municipal şi de Pneumoftiziologie. Spitalul Municipal aspiră la 3,4 milioane de euro (aproape 16,5 milioane lei) de la UE, participarea instituţiei fiind aprobată şi de Consiliul Local la începutul lunii septembrie.

În apelul de proiecte, care este unul necompetitiv (primul venit, primul servit), de obţinere a fondurilor europene pentru spitalele COVID s-a înscris şi Spitalul Orăşenesc Mioveni, care deja a semnat contractul de finanţare, în valoare de 19.991.581,80 lei, echivalentul a 4,1 milioane euro. Printre echipamentele care vor fi achiziţionate se numără: monitoare funcţii vitale, concentratoare oxigen, sisteme de intubaţie, ventilatoare ATI, paturi ATI, staţie centrală monitorizare, electrocardiografe, defibrilatoare, ecografe, echipamente pentru protecţie. În cazul Mioveniului, durata de implementare a proiectului este de la 1 octombrie 2020 şi până la 30 aprilie 2021. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!