6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Restricţii adoptate de CJSU pentru trei localităţi din Argeş

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş de ieri, 30 septembrie 2020, s-au stabilit următoarele:

A fost suspendată activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din comunele Brăduleţ, Şuici şi Râca, judeţul Argeş, localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, dar se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în aceste spaţii, în comunele Brăduleţ, Râca şi Şuici.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc se suspendă în comunele Brăduleţ, Râca şi Şuici.

A fost suspendată activitatea instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, caselor de cultură şi alte asemenea aşezăminte culturale, precum şi desfăşurarea evenimentelor culturale în aer liber în comunele Brăduleţ, Râca şi Şuici.

Sunt permise prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici sus-menţionaţi nu poate începe înainte de ora 6.00 şi nu se poate prelungi după ora 24.00 şi se desfăşoară, obligatoriu, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

S-a aprobat modificarea scenariilor de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, pentru mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş şi comunele Căteasca, Poienarii de Muscel şi Cotmeana.

Toate aceste măsuri se aplică începând cu data de 1 octombrie 2020.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!