21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Soţia plictisită

Un bărbat bine, câmpulungean de fel, cu stare materială bună,  s-a gândit să-şi scoată nevasta în oraş. Într-o seară de la începutul acestei toamne, domnul şi-a dus consoarta la un eveniment monden, rar pentru aceste vremuri. Lume bună, atmosferă distinsă. Unele dintre cupluri, chiar şi cu odraslele de câţiva anişori. Totul părea să decurgă perfect, toată lumea râdea, toată lumea era încântată, numai familia noastră părea plictisită de ceea ce se întâmpla. De la început, doamna a început să caşte şi îi tot şoptea soţului că s-a plictisit, că mai bine era acasă. La un moment dat, un copil de circa doi-trei ani, plictisit şi el, striga în gura mare că vrea acasă, moment în care şi doamna cu pricina, tot în gura mare, şi-a exprimat şi ea aceeaşi dorinţă, că nu este singurul care vrea acasă, că şi ea doreşte acelaşi lucru. Toţi care au putut auzi destul de bine replica au rămas surprinşi, destul de neplăcut, de remarca doamnei pe a cărei faţă, încă de la început, se putea citi dezinteresul pentru ceva cu clasă.

Dragoste colegială

Într-o instituţie cu regim special, lucrează sub acelaşi acoperiş o mână de oameni. Printre angajaţii instituţiei sunt şi unii mai tinerei, plini de viaţă. Cel mai nou venit este atras de una dintre colegele lui ceva mai în vârstă decât el. Dar cum dragostea nu alege, nu se poate comenta. Poate doar faptul că mai tânărul domn nu are parte de sentimente reciproce din partea celei pe care o visează şi noaptea. Nici până aici nu ar fi prea mult de spus, numai că există şi concurenţa, în persoana unui coleg. Ca să pice, oarecum, la pace, într-o seară, au ieşit cei doi colegi ai curtatei domnişoare împreună la un bar. După ce au băut destul pentru a prinde curaj, fiecare a început să-şi mărturisească ceea ce avea pe suflet. Ambii şi-au împărtăşit dragostea pentru aceeaşi persoană. Când au trecut de cuvinte, amândoi au început să-şi plângă unul pe umărul celuilalt. Povestea s-a terminat cu un gest gentil din partea unuia dintre ei, care a renunţat la ideea de a mai fi cu cea pe care o place.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!