11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Consiliul Local Câmpulung: 7 USR PLUS, 5 PSD, 4 PNL şi 3 POL

Este cert numărul de mandate câştigate de cele patru formaţiuni politice, care vor forma componenţa Consiliului Local 2020-2024: 7 consilieri USR PLUS, 5 PSD, 4 PNL şi 3 POL. Rezultatele obţinute, la scrutinul din 27 septembrie, de PSD şi PNL, două partide în declin accentuat la Câmpulung, erau previzibile. Evenimentul Muscelean a anticipat, încă de acum o jumătate de an, subţierea severă a rândurilor social-democraţilor şi liberalilor, care, la câte „tinichele” le zornăie de coadă, au rămas tot prea mulţi în Legislativul municipal. 9 bucăţi „numără” frăţia PSD-PNL, în privinţa căreia este greu de crezut că se menţine la fel de unită în următorii patru ani. De ce insinuăm o posibilă frângere a lanţului de iubire? Pentru că interesul liberalilor este să-şi înfigă un om la conducerea municipiului, concesie simţită, printre rânduri, şi în discursul Elenei Lasconi, care n-are suficienţi oameni în forul legislativ încât să-şi asigure trecerea iniţiativelor sale de primar. Aşadar, după cum arată Consiliul Local, cu trei partide de dreapta şi unul de stânga, alegătorul ar fi tentat să creadă că primarul va avea o majoritate politică liniştitoare. Nu este deloc aşa, căci în PNL şi POL sunt prietenii lui Liviu Ţâroiu, al căror interes, la prima vedere, pare a fi sabotarea proiectelor Elenei Lasconi. Să sperăm că ne înşelăm, deşi de la liberali, cu excepţia lui Nicolae Zaharia, au avut noroc la vot ce are PNL Câmpulung mai rău în partid: „vuvuzele” isterice, colecţionare de mandate.          

Ţâroiu este principalul vinovat pentru decimarea PSD în Consiliul Local                   

Cu toţi „iepurii” plantaţi pe tarlaua electorală de către candidatul nr.1, PSD Câmpulung a înregistrat cea mai ruşinoasă înfrângere din istoria recentă a alegerilor. Să cazi de la 10 aleşi, 11 cu primarul, la cinci este dovada scârbei câmpulungenilor nu atât faţă de PSD, cât faţă de Liviu Ţâroiu, „datorită” căruia partidul a fost taxat cu acest scor catastrofal. Şefii lui de la judeţ, care au simţit că fac o greşeală mergând pe mâna aceluiaşi candidat, căzut în dizgraţia cetăţenilor, de când cu pocinogul cu băutura, cumulat cu lucrările jenante, nu s-au înşelat. Ţâroiu este principalul responsabil pentru prăbuşirea PSD Câmpulung, rămas fără primar şi fără forţă în Consiliul Local.

În cazul PNL Câmpulung, nu este nicio surpriză că a pierdut încă doi consilieri pe traseul dintre secţii şi Primărie. Lumea, oripilată de orăcăiala ipocrită a fârtaţilor lui Ţâroiu, le-a dat concediu definitiv, din păcate, celor mai cuminţi dintre liberali: Anca Dumitrescu, Silviu Mănescu şi Cristi Creţu. Sunt trei, întrucât i s-a făcut loc între vârfurile eligibile şi candidatului la Primărie, Nicolae Zaharia.

Surprizele alegerilor din 2020 sunt voturile a două partide noi, aflate la prima experienţă de acest fel: USR PLUS şi POL Câmpulung. Ultimul a înregistrat un succes real, cu trei reprezentanţi în Consiliul Local, deşi visa la „măcar” şapte. Şapte locuri le-a adjudecat, prin dorinţa câmpulungenilor sătui de potlogăriile din administraţia locală, USR PLUS, care, clar lucru, are nevoie de aliaţi în Legislativul municipal.

Nu putem să nu remarcăm revigorarea spectaculoasă a USR PLUS Câmpulung, propulsat la 30,48%, comparând cu declinul înregistrat, anul trecut, în municipiu, în numai o jumătate de an. La europarlamentarele din mai 2019, USR PLUS făcea o figură frumoasă, cu 19,70%, poziţionându-se pe trei, după PSD (27,59%) şi PNL (23,79%), la o prezenţă de 45,50%. În schimb, la prezidenţialele din noiembrie 2019, candidatul Dan Barna n-a fost agreat decât de 11,92% dintre alegătorii câmpulungeni, care i-au preferat înaintea lui pe Klaus Iohannis (32,19%), Viorica Dăncilă (25,17%) şi Mircea Diaconu (18,11%), la o prezenţă comparabilă cu cea de la Euro 2019, 45,86%.

 

USR PLUS obţine 7 mandate, PSD 5, PNL 4 şi POL 3

Rezultatele finale comunicate de Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Judeţene nr.3 Argeş, referitoare la alegerile de la Câmpulung, arată astfel. Din cele 13.429 de alegători prezenţi la urne (44,73% prezenţă), s-au înregistrat 13.005 voturi valabil exprimate şi 424 de voturi nule. La un coeficient electoral al circumscripţiei de 606, a rezultat următoarea repartiţie a mandatelor în Consiliul Local.

Alianţa USR PLUS: 4.092 voturi, 6 mandate (faza 1), 1 mandat (faza 2); 7 mandate în total;

Partidul Social-Democrat: 2.948 voturi, 4 mandate (faza 1), 1 mandat (faza 2); 5 mandate în total;  

Partidul Naţional Liberal: 2.522 voturi, 4 mandate (faza 1), 0 mandate (faza 2); 4 mandate în total;

Partidul Oamenilor Liberi: 1.957 voturi, 3 mandate (faza 1), 0 mandate (faza 2); 3 mandate în total;  

Partidul Pro România: 364 voturi, 0 mandate;

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – ALDE: 249 voturi, 0 mandate;

Partidul Mişcarea Populară: 228 voturi, 0 mandate;

Alianţa pentru Unirea Românilor: 184 voturi, 0 mandate;

Ioan Virgil Stuparu: 160 voturi, 0 mandate;

Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”: 143 voturi, 0 mandate;

Partidul Ecologist Român: 117 voturi, 0 mandate;  

Partidul Alternativa Dreaptă: 41 voturi, 0 mandate.

 

Potenţialii consilieri locali ai legislaturii 2020-2024

Conform mandatelor obţinute de fiecare formaţiune politică care accede în Consiliul Local, locurile celor 19 ar putea fi ocupate de următorii:

 

USR PLUS

Andreea Ionescu

Constantin Ţurţulea

Alexandru Hagi

Ioana Marcu

Adrian Vlădău

Marius Coţofană

Silviu Ciobănică

 

PSD

Liviu Ţâroiu

Constantin Ivan

Mirabela Manea

Mărgărin Blidaru

Ciprian Neculăescu

 

PNL

Nicolae Zaharia

Lucian Ionescu

Ionel State

Bogdan David

 

POL

Dorin Mirea

Dănuţ Şain

Claudiu Căţoiu

 

Elena Lasconi s-ar putea să scape de show-urile lui David şi Ionescu

Spre finalul săptămânii, după cum a anunţat Elena Lasconi, aceasta intenţionează să aibă discuţii cu partidele care au reprezentare în Consiliul Local, PNL şi POL, mai puţin cu PSD. „Eu cunosc oameni buni, liberali adevăraţi, chiar şi la Câmpulung, dar ei nu sunt lăsaţi în faţă. Cu domnul Zaharia, cu siguranţă, voi putea să discut, sunt mai mulţi în PNL cu care aş putea să discut.”, a lăsat primarul Câmpulungului să se înţeleagă că, pentru a avea susţinerea proiectelor sale, este dispusă să accepte un viceprimar de la PNL. Astfel, sparge „gaşca” PNL-PSD şi câştigă şi puţină linişte, dacă ne gândim că liberalii au în Consiliu aceleaşi voci isterice, care au alungat telespectatorii dezbaterilor televizate. Nu este exclus ca dintre cei cu gura mare să nu rămână la Câmpulung decât State. Şi asta pentru că David îşi doreşte enorm să facă gălăgie şi pe la Consiliul Judeţean, iar Ionescu şi-a anunţat intenţia de a-l urma pe Emanuel Soare, fie că devine şef la CJ Argeş – asta n-a fost să fie -, fie că revine la Prefectură. Aşa că s-ar putea să nu fie totul pierdut pentru Anca Dumitrescu şi Cristi Creţu. Magda BĂNCESCU

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!