18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

După ce s-a dat exemplu ca specialist în Educaţie, Soare s-a făcut de râs în direct la TV

Fostul inspector general şcolar, actualul viceprimar al municipiului Piteşti, Dumitru Tudosoiu, demonstrează că Emanuel Soare nu ştie nimic nici despre sistemul de învăţământ, nici despre administraţie. În contextul începerii noului an şcolar, fostul prefect aruncă toată responsabilitatea în braţele primarilor şi explică în mod aberant că, la ţară, şcoala poate începe fără tablete, fără internet, fără camere. După ce s-a dat singur exemplu de specialist în Educaţie, Emanuel Soare a susţinut că finanţarea per elev este un sistem greşit, stabilit prin legi pesediste, când, în realitate, a fost impus în 2011 de către actualii lui colegi de partid, care atunci erau pedelişti.

Stimate domnule Soare,

Am văzut prestaţia dumneavoastră la televiziune. Permiteţi-mi, cu respect, să vă contrazic:

Tabletele/laptop-urile au rămas în obligaţia Guvernului României spre a fi aduse în şcoli! În sensul acesta s-a desfăşurat şi o licitaţie pentru achiziţionarea unui număr de 250.000 de bucăţi. Nu este în sarcina autorităţilor publice locale, ar fi o formă de dublă finanţare! Aţi spus că vor ajunge în şcoli. Eu cred că este imposibil să ajungă până pe 14 septembrie!

Aveţi dreptate că finanţarea per elev este dezastruoasă (aici vă suspicionez că aţi devenit social-democrat), dar această finanţare a apărut în 2011, în Legea 1 a Guvernului Boc şi a ministrului Funeriu! Deci o decizie proastă a PNL – PDL! Aţi spus că PSD e de vină! Greşit! Vă rog să vă informaţi!

Aveţi o fixaţie cu PSD-ul, v-aţi molipsit de la Preşedinte! Salariile profesorilor au fost diminuate cu 25% în iulie-august 2010. Profesorii au acţionat în judecată şi, începând cu anul şcolar 2011 – 2012, au început „să curgă” hotărârile judecătoreşti favorabile acestora. Anul trecut, în judeţul Argeş, în calitate de inspector şcolar general, am semnat ordine de plată a hotărârilor judecătoreşti în valoare de 130 milioane lei. Realizaţi suma? În plus, am mai achitat şi 25 milioane lei pentru dobânzi! Asta înseamnă aproximativ 31,6 milioane euro! Bani pe care ţara îi plăteşte, pentru că un Guvern de tristă amintire (PNL – PDL) a tăiat din drepturile salariale ale profesorilor! Aşa am ajuns eu, profesor gradul 1, în 2012, după 13 ani de predare în învăţământ, să am salariul de încadrare de 1.392 lei! Şi ca mine, multe zeci de mii de colegi profesori! Vă vine să credeţi? Este adevărat! Dar ce contează ce spun eu? Doar sunt un pesedist, un ciumat, cum vă place dumneavoastră, la PNL, să împărţiţi oamenii. 

Nu fac şi nu am făcut meditaţii niciodată! GHINION! Nu m-am ocupat cu auxiliarele, din contră, din 2014, am eliminat tot ceea ce era ILEGAL şi NEFISCALIZAT („comerţul auxiliarelor”)!

Poate înţelegeţi şi dumneavoastră, domnule fost prefect, cu tot PNL-ul, cam care este dimensiunea dezastrului produs de către colegii dumneavoastră în ultimul deceniu, cam cât de ipocriţi sunt unii care aruncă vina pe PSD în ceea ce priveşte banii din tăierile salariale ale bugetarilor.

În concluzie, lăsaţi ipocrizia şi minciuna! 

Noi iertăm, dar nu uităm! Suntem iertători, dar NU AMNEZICI! După toate aceste argumente, ar trebui să reflectaţi dacă alegerea dumneavoastră de a candida la conducerea judeţului Argeş din partea PNL este o decizie viabilă pentru electorat! Eu cred că NU. Pentru că tot ceea ce spuneţi la TV, în emisiuni, nu este adevărat! Vorbiţi de depolitizare în administraţie, deşi în prezent, în Argeş, nu există în acest moment nici un şef de instituţie, şef de birou sau serviciu, nici un inspector şcolar care să nu fie membru PNL! 

Suntem cadre didactice care ştim prin ce am trecut cu salariile, cine le-a tăiat şi cine le-a majorat, cine a scos Legea 1 (prin asumare) şi cine a luptat pentru drepturile noastre!

Cu respect, 

Prof. Dumitru Tudosoiu

 

Acest material a fost comandat de Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Argeş. Realizat/publicat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod de identificare al Mandatarului Financiar: 21200019. Tiraj: 2000 exemplare.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!