25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Castrul Roman Jidova, o lume de poveste. Festivalul „Sigiliul Romei în Argeş”, ediţia a VI-a

Consiliul Judeţean Argeş organizează, pe 5 septembrie, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului cu specific roman „Sigiliul Romei în Argeş”. Manifestările vor începe la ora 17.00, iar accesul publicului va fi gratuit, fiind impuse, însă, anumite reguli pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.Trupele de reconstituire istorică promit şi de această dată un adevărat spectacol, în program fiind incluse, printre altele, demonstraţii de tehnică militară, ateliere de tras cu arcul, o prezentare de meşteşuguri antice, jocuri antice pentru copii, lupte cu gladiatori, proiecţia unui film documentar etc. De asemenea, spectatorii se pot familiariza cu viaţa în taberele antice. Menirea acestui festival este de a promova din punct de vedere cultural şi artistic Castrul roman Jidova, ca parte semnificativă a sistemului defensiv de fortificaţii de la graniţa de vest a Imperiului Roman, care porneşte de la Dunăre şi traversează trei judeţe, Teleorman, Argeş şi Braşov, ajungând până la Râşnov, pe o distanţă de aproximativ 235 de km. Zece dintre aceste castre se află în judeţul Argeş, de la Uluieni şi până la Rucăr.

Spectatorii vor purta măşti

Accesul spectatorilor se va face începând cu ora 16.00, aceştia urmând să intre rând pe rând, respectând distanţarea socială şi fiind incluşi într-un triaj epidemiologic. Astfel, la intrare, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact şi nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau celor care au temperatura măsurată mai mare de 37,3 grade C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces la eveniment. Pe tot parcursul manifestărilor, spectatorii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie, acestea urmând să fie puse la dispoziţie de către organizatori, iar la intrarea în incinta castrului roman de la Jidova vor trebui să folosească staţiile de dezinfectare pentru mâini. 

Iată care este programul complet al celei de-a VI-a ediţii a Festivalului cu specific roman „Sigiliul Romei în Argeş”:

17:00 – Deschiderea oficială a evenimentului

17:10-17.20 – Prezentarea trupelor de reconstrucţie istorică. Deschiderea taberelor și atelierelor

-Geto-dacii din Moldova

-Castrum Novis

17.20-17.40 – Demonstrație de tehnică militară romană

-Castrum Novis

17.40-17.50 – Prezentare meșteșuguri antice

-Geto-Dacii din Moldova

17:50-18.50 – Atelier jocuri antice pentru copii

18.50-19.10 – Demonstrație de tehnică militară dacică

-Geto-Dacii din Moldova

19.10-19.40 – Spectacol pentru copii “Peripețiile Getei și ale lui Duras”

19.40-20.00 – Lupte cu gladiatori – Spectacol tematic de închidere

-Geto-Dacii din Moldova

-Castrum Novis

20.00-20.30 – Proiecție film documentar „Castrul Jidova – Scut sau poartă în calea creștinizării”

20.45-21.00 – Spectacol cu foc și jonglerii

-Flamestone

21.00 – Închiderea festivităților

17.00-18.30 – Atelier de tras cu arcul

19.00-20.00 – Atelier de tras cu arcul

Amfitrionii evenimentului vor fi actorii Maria Magdalena Chihaia şi Nae Alexandru. Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!