3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Tânărul cântăreţ al Bisericii Vişoi trece printr-o grea suferinţă. Îl putem ajuta să se facă bine donând sânge şi bani pentru recuperare

Vasilică, aşa cum îl alintă preoţii şi enoriaşii, a trecut printr-un accident rutier, care i-a alterat sănătatea şi aşa afectată de o boală severă, de care suferă de la naştere

Tânărul are nevoie şi de sânge, grupa B3, şi de ajutor financiar, pe care îl puteţi acorda fie într-un cont bancar, fie direct, la Biserica Vişoi          

Slujba de duminică, oficiată la Biserica „Sfinţii Petru şi Pavel” din Vişoi, s-a încheiat cu un anunţ trist transmis enoriaşilor, care au remarcat absenţa tânărului Vasilică Laurenţiu Drăgoi. Prezenţă constantă la ritualul religios săvârşit de părinţii slujitori ai acestei parohii, tânărul de 30 de ani a lipsit din cauza unui eveniment nefericit, care l-a adus pe patul de spital. Un accident rutier, suferit la Voina, i-a amplificat o veche şi teribilă suferinţă, cu care trăieşte de la naştere. După incidentul de săptămâna trecută, în urma căruia s-a ales cu o fractură de femur, Vasilică a trecut printr-o intervenţie chirurgicală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Rănitul a făcut faţă cu bine operaţiei, însă are nevoie de ajutorul nostru, pentru a trece peste această cumpănă.

„Crucea” pe care o duce Vasilică este o boală gravă, care îl obligă, pentru a rămâne în viaţă, să facă transfuzie de sânge lunar, la Bucureşti. Procedură pe care o urmează de la vârsta de două luni. Astfel se scurge viaţa unui tânăr deosebit, bun, cuminte, talentat, aplecat către Biserică, în care şi-a găsit suportul moral, prin rugăciune şi muncă închinată lui Dumnezeu.

Absolvent al Facultăţii de Teologie, Laurenţiu Vasile Drăgoi a şi profesat o perioadă ca profesor de Religie. Deşi maladia de care suferă îl încadrează în gradul I de handicap, cu însoţitor, tânărul îşi doreşte cu ardoare să muncească în continuare, pentru a se întreţine. Enoriaşii Parohiei Vişoi s-au obişnuit cu Vasilică în postura de cântăreţ bisericesc, de peste zece ani. Din păcate, este supus unei noi încercări.  

Nenorocirea care l-a lovit de curând i-a accentuat boala teribilă de care suferă, având nevoie de ajutorul nostru, pentru a-şi reveni. Vasilică are nevoie de sânge, grupa B3, iar aceia dintre dumneavoastră, care vă ştiţi sănătoşi şi apţi de donare, puteţi face un bine unui tânăr care are toată viaţa înainte. Donarea de sânge pentru Vasilică are loc la Piteşti, la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Deplasarea la Piteşti nu trebuie să constituie un impediment, dacă ne gândim pentru ce faceţi acest efort: ţinerea în viaţă a unui băiat remarcabil, aflat într-o situaţie extrem de dificilă. Primul care a sărit în ajutorul său este chiar părintele Andrei Ganea, care, azi dimineaţă, a mers la Piteşti, pentru a-şi ajuta colegul cu sângele de care are atâta nevoie.      

Câmpulungenii sunt rugaţi de preoţii Parohiei Vişoi să facă un gest de omenie şi, în limita posibilităţilor materiale ale fiecăruia, să sprijine cu bani o familie modestă, pentru recuperarea prin care va trece Vasilică. Biserica „Sfinţii Petru şi Pavel” a iniţiat o colectă încă de joi, când s-a ţinut slujba dedicată sărbătorii „Schimbarea la faţă”. Donaţiile celor care sunt alături, cu inima şi cu o contribuţie materială cât de mică, de Vasilică sunt aşteptate până pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Celor cărora le este mai la îndemână ajutorul financiar prin intermediul unui cont bancar, informaţiile de care au nevoie sunt următoarele: Cod IBAN: RO65BRDE030SV82557200300, cont deschis la BRD Câmpulung, pe numele Drăgoi Vasile Laurenţiu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!