11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Este Învăţătura creştină cea mai înaltă treaptă a credinţei?

Este lucrare de mare importanţă pentru viaţa noastră ca să ştim adevărul despre credinţa cea adevărată, în care trebuie să fim, din mila Domnului. Noi mărturisim, cu ajutorul lui Dumnezeu, de două mii de ani, de la venirea lui Iisus Hristos întru Întrupare ca Fiu al lui Dumnezeu, că învăţătura creştină este cea mai înaltă treaptă a credinţei. Mărturisim acest adevăr pentru că învăţătura creştină a fost dată de către Însuşi Fiul lui Dumnezeu – Iisus Hristos, Care a învăţat pe oameni chiar din izvorul care este Însuşi Dumnezeu: „Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată; Cel Unul – Născut, Fiul care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.” Iisus Hristos, Însuşi mărturiseşte: „Cel ce M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl” şi că: „Nimeni nu cunoaşte pe Fiul decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaşte nimeni, decât numai Fiul, şi acela căruia va voi Fiul să-i descopere.”

O dată cu venirea prin întrupare a lui Iisus Hristos, care a devenit Crăciun Permanent, aici, pe pământ, s-au descoperit cele mai mari taine ale adevărului dumnezeiesc.
Credinţa creştină adusă de Iisus şi întemeiată pentru totdeauna pe acest pământ, astâmpără setea de adevăr a milioane şi miliarde de suflete. Această nouă credinţă a schimbat faţa lumii vechi.
Învăţătura creştină stă pe culmile cunoaşterii religioase, cum mărturiseşte Fericitul Augustin, şi ca nicăieri, sufletul credinciosului creştin nu se desfată de adevăr, de fericire, de dreptate şi de viaţă veşnică, precum în Hristos Domnul.
Să ne aducem bine aminte de mărturisirea evanghelică pe care o face Sfântul Ioan, ucenicul Domnului Iisus Hristos, pe care L-a auzit zicând: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa” , aceasta însemnând, de bună seamă, că: Iisus este Calea cea adevărată care duce la ceruri; Iisus este Adevărul întrupat în casa noastră pământească, pentru a ne scăpa de rătăcire şi Iisus este Viaţa cea adevărată din care împărtăşindu-ne, nu vom mai muri niciodată!
De aceea, Învăţătura creştină este cea mai înaltă treaptă a Credinţei!
Calinic Argeșeanul

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!