18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Comunele Bălileşti şi Dărmâneşti, în carantină

Din cauza numărului mare de infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în comunele Bălileşti şi Dârmăneşti, care au ajuns la 3%, cu mult peste rata de infectare, care la nivel de alertă este de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, Consiliul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară vineri seara, pe 21 iulie, a hotărât instituirea carantinei la nivelul celor două localităţi din Muscel, începând de astăzi, 1 august 2019, ora 19.00, pentru o perioadă de 14 zile.

În comunele carantinate sunt permise intrarea, respectiv ieşirea doar pentru:

-transportul de marfă, al materiilor prime, resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localităţile carantinate, precum aprovizionarea populaţiei.
-persoanele care nu locuiesc în zonele carantinate, dar care desfăşoară activităţi economice sau de domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, juridic, justiţie, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor, persoanelor care susţin examenul de admitere la facultate.
-persoanele care locuiesc în zonele carantinate şi desfăşoară activităţi profesionale în afara zonelor carantinate cu prezentarea unei adeverinţe de la angajator, legitimaţie de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională.
-persoanele care realizează activităţi agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare.
-deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea / însoţirea copiilor / membrilor de familie, îngrijirea unei rude sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie.

-deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă.

-urgenţe medicale.

Primarii, Consiliile Locale şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, din localităţile vizate de prezenta hotărâre, vor lua măsuri pentru a asigura funcţionarea serviciilor de protecţie şi asistenţă socială, funcţionarea corespunzătoare a serviciilor de utilităţi publice, precum şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători sau altă formă de ajutor şi care nu se pot deplasa de la locuinţă / gospodărie.

Este strict interzisă intrarea / ieşirea în / din comunele Bălileşti şi Dârmăneşti prin alte zone sau căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.

Comandantul acţiunii pentru ordine publică s-a numit (Î) prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, locotenent colonel Răzvan Vîlcu.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş va întreprinde următoarele:

1.Va analiza oportunităţile şi va prioritiza testarea persoanelor, va transmite solicitări de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Naţional de Sănătate Publică / Ministerul Sănătăţii.

2.Va stabili un calendar pentru dezinfectarea periodică a spaţiilor publice şi va urmări îndeplinirea acestuia de către unităţile administrativ teritoriale în cauză.

3.Va îndruma şi implica medicii de familie de pe raza localităţilor în monitorizarea din punct de vedere medical a persoanelor izolate la domiciliul şi acordarea asistenţei medicale a populaţiei din zona respectivă (femei gravide, persoane în program de hemodializă, pacienţi oncologici, etc.).

4.Va supraveghea colectarea deşeurilor medicale şi va asigura respectarea normelor de colectare a deşeurilor medicale.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!