9.2 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Părintele Serafim, pomenit la 40 de zile de la trecerea la Bunul Dumnezeu

Sâmbătă, 18 iulie 2020, s-au împlinit 40 de zile de când vrednicul de pomenire, părintele protosinghel Serafim Caiea, a trecut în Împărăţia Lui Dumnezeu. Parastasul şi slujba au fost oficiate la Mănăstirea „Negru Vodă”, pe care a păstorit-o timp de 17 ani.

Tot ce ţine de orânduirea acestui important eveniment a avut loc, în primă fază, în altarul de vară al lăcaşului de cult, slujba fiind oficiată de Părintele Arhiepiscop Calinic al Argeşului şi Muscelului, alături de care a fost un sobor de preoţi şi diaconi. Au fost prezenţi numeroşi credincioşi, alături de familia răposatului, care au aprins o lumânare şi au înălţat o rugăciune către Bunul Dumnezeu, pentru sufletul părintelui Serafim, pe la mormântul căruia au trecut cu toţii. „Un om aşa de bun nu am întâlnit! Emana blândeţe, bunătate, înţelepciune, era o persoană în care, cu adevărat, puteai să ai încredere. Moartea sa, prematură, a îndurerat multă lume. Vorbeai cu el, vorbeai cu Dumnezeu!”, ne-a declarat o persoană prezentă la slujba de pomenire. Preacuvioşia Sa a încetat din viaţă la vârsta de 43 de ani, în dimineaţa zilei de 9 iunie, la o unitate spitalicească din Bucureşti, în urma unei grele suferinţe trupeşti. Trupul neînsufleţit al părintelui Serafim Caiea a fost depus în biserica mănăstirii, în data de 10 iunie, iar sâmbătă, 13 iunie 2020, a fost săvârşită slujba înmormântării. Dumnezeu să-l ierte şi veşnică să-i fie pomenirea! A.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!