3.5 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Dosar penal pentru un tânăr suspect COVID, care a fugit din spital

Poliţiştii, jandarmii şi angajaţii ISU, continuă să acţioneze integrat pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID -19. Astfel, continuă şi controalele dispuse de prefectul Emanuel Soare, pentru verificarea respectării regulilor de protecţie individuală şi de distanţare fizică. Au fost aplicare numeroase amenzi celor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, dar şi celor care au fost depistaţi că nu poartă măşti de protecţie în spaţii închise.

Marţi, 30 iunie, 48 de argeşeni au fost amendaţi pentru că nu purtau măşti de protecţie. În această zi, au fost verificate 838 persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Totodată, au fost desfăşurate verificări la 19 societăţi comerciale, cu activitate în domeniul alimentaţiei publice şi turism, precum şi în zona pieţelor,  hypermarketurilor, sălilor de jocuri de noroc şi mijloacelor de transport în comun. Au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.750 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Pe 1 iulie, oamenii legii a verificat 996 de argeşeni să vadă dacă respectă izolarea la domiciliu. În timpul controalelor, patru nu au fost găsiţi la adresa la care figurau în izolare, şi au fost amendaţi. Doi soţi, de 34 şi 35 de ani, dintr-o comună din Argeş, care nu au fost găsiţi la domiciliu cu ocazia verificării, au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei. A mai fost cazul unei femei de 28 ani, dintr-un oraş din judeţ, care a fost identificată în afara locuinţei unde figura în izolare, fiindu-i aplicată o amendă de 1.000 de lei. Un alt tânăr, de 21 de ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, a fost amendat cu 3.000 lei. Poliţiştii argeşeni au verificat 19 societăţi comerciale, cu activitate în domeniul alimentaţiei publice şi turismului, precum şi în zona pieţelor,  hypermarketurilor, sălilor de jocuri de noroc şi mijloacelor de transport în comun. Au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.500 lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţiile închise. Jandarmii au dat şi ei un avertisment pentru nepurtarea măştii de protecţie în interiorul unui magazin. La controalele pentru verificarea aplicării prevederilor Legii 55/2020, a stării de urgenţă, au participat şi angajaţii ISU Argeş. Aceştia au controlat trei societăţi comerciale şi 68 de persoane, 4 dintre acestea fiind depistate fără mască de protecţie în spaţii închise, şi sancţionate cu 500 lei.

Instituţiile cu atribuţii de control au fost prezente şi joi, 2 iulie, pe teren. Au fost controlate, dacă sunt la domiciliu, 950 de persoane. Poliţiştii argeşeni întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a faptului că un bărbat de 37 de ani, dintr-o comună din Argeş, a părăsit Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unde se afla internat, fără încuviinţarea cadrelor medicale. Bărbatul era diagnosticat cu pneumonie bilaterală şi era suspect COVID. A fost identificat de poliţişti la domiciliu, ulterior fiind, din nou, internat în spital. În urma verificărilor la agenţii economici, zone comerciale şi mijloace de transport în comun, poliţiştii argeşeni au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.500 de lei. La rândul lor, jandarmii argeşeni au aplicat 7 sancţiuni în valoare totală de 1.000 lei, pentru nerespectare obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile comerciale. Pompierii argeşeni au verificat şi ei 73 de persoane fizice şi 4 societăţi comerciale, şi au aplicat două amenzi, de 1.000 de lei, şi 5 avertismente, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de legea stării de alertă. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!