5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Găina bătrână

Umblă vorba că un tinerel instalat într-o funcţie bună ar fi îndrăgostit de o femeie care ar putea să-i fie mamă. Plin de fumuri, junele căsătorit din interes cu o tipă urâţică, dar putred de bogată, nu mai este suportat de colegii de birou. Funcţionarul a avut un prieten, cu care împărţea şi ultimul bănuţ. Destinul a făcut ca cei doi să se despartă. După o perioadă de uitare, s-au întâlnit şi şi-au povestit câte în lună şi în stele. Prietenul a devenit om de afaceri şi, într-o zi, l-a invitat la birou. La o cafeluţă, şi-a făcut apariţia şi mama amicului, o doamnă dornică de aventură. A doua zi, l-a sunat şi i-a propus o întâlnire într-un loc ascuns de privirile indiscrete. Peste alte două zile, s-au reîntâlnit într-un apartament închiriat. Funcţionarului i s-au aprins călcâiele după mama prietenului. Colegii de birou au aflat povestea ascunsă şi unul dintre ei abia aşteaptă să dea ochii cu nevasta înşelată.

Afaceristul rural

Un şef s-a cam rotunjit, datorită traiului bun. Fiindcă lumea la el în sat sărăcise, a cerut să i se plătească debitele în natură. Ca să-şi umple cămara, beciul şi alte dependinţe ale casei, iese în centrul comunei zi şi seară, ca să-l prindă pe cel care „calcă pe bec”. În comuna cu uliţe prăfuite, dacă eşti prietenului jupânului, ai o viaţă liniştită. Dacă ai comis-o, musai să te duci cu plocon la naş! Mai nou, a reuşit mituitul să-şi achiziţioneze o maşină nouă şi s-a lăudat  că are de gând să-şi mai ridice un etaj la casă, dar pentru asta trebuie să mai „frigă” câţiva ţopârlani, ca să umple ograda hămesitului.

 Musceleanul de pe bulevard

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!