20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

RECOMANDĂRI PRIVIND CONDUITA DE PREVENŢIE ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE

Deplasarea la cumpărături:

● Dacă aveţi până în 65 de ani, încercaţi pe cât de mult posibil să evitați intervalul orar 11:00-13:00 pentru cumpărături. Este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-și achiziţioneze alimentele necesare.

● Faceţi o listă înainte de a pleca la cumpărături, pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazine sau pieţe.

● Mergeţi singur la cumpărături, dacă este posibil, şi optaţi pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomeraţie!

● Încercaţi să-i ajutaţi pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dumneavoastră din aceste categorii de risc. Mergeţi dumneavoastră la cumpărături pentru ei, dacă acest lucru este posibil.

● Folosiţi masca de protecţie şi, dacă este posibil, mănuşi chirurgicale în timpul pe care îl petreceţi la cumpărături.

● Evitaţi aglomeraţiile de la raft sau cozile din pieţe şi reveniţi atunci când este mai liber! Producătorii şi distribuitorii de alimente au dat repetate asigurări că nu există probleme cu stocurile din magazine şi pieţe.

● Încercaţi tot timpul să păstraţi distanţa fizică faţă de alte persoane din magazin sau din piaţă. Evitaţi orice contact direct.

● Respectaţi indicaţiile personalului din magazine sau din pieţe cu privire la distanţarea fizică sau la limitarea numărului de persoane din incintă!

● Este preferabil să optaţi pentru plata cu cardul pentru a nu intra în contact direct cu bancnote şi monede.

● Apelaţi la cumpărăturile online, în măsura în care aveţi această opţiune!

● Este de preferat să dezinfectaţi ambalajele produselor cumpărate înainte de a le despacheta şi să spălaţi fructele şi legumele înainte de a le depozita.

● Purtaţi cu dumneavoastră şerveţele nazale şi dezinfectant pentru mâini şi folosiți-le de fiecare dată când aveţi nevoie.

● Dacă aveţi simptome de răceală uşoară sau nu vă simţiţi bine, evitaţi să mergeţi la cumpărături sau în zone publice!

● Întotdeauna spălaţi-vă mâinile imediat ce intrați în casă!

● Toate recomandările anterioare privind distanţarea socială sunt menţinute şi este extrem de important să fie respectate pe deplin.

Grupul de Comunicare Strategică

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!