2.8 C
Campulung Muscel
07/12/2024

Cât Spitalul Câmpulung tratează bolnavi de COVID-19, gravidele din Muscel nasc la Piteşti

Intrarea „cu forţa” a Spitalului Câmpulung în linia întâi a luptei împotriva COVID-19, în judeţ, pune într-o serioasă încurcătură pacienţii dependenţi de serviciile oferite de principala instituţie de sănătate publică a Muscelului. Fie tratamente, fie analize, fie – foarte important pentru viitorii părinţi – aducerea pe lume a unui copil, eveniment planificat să se întâmple la unitatea medicală locală. Planurile familiilor care aşteaptă să se mărească cu un nou membru sunt date peste cap de schimbarea temporară a priorităţilor Spitalului Municipal, transformat, fără voia sa, după cum susţine directorul Nicolae Alexe, în centru de tratament al bolnavilor de coronavirus. Altfel spus, cât timp unitatea medicală din municipiu primeşte şi îngrijeşte pacienţi suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19, suferinzii de cancer, de diabet, ca să punctăm cele mai grave afecţiuni din paleta acoperită prin serviciile oferite la Câmpulung, sunt direcţionaţi către Spitalul Judeţean Piteşti. La fel, muscelencele însărcinate, care vor naşte cu alţi medici decât cei care le-au avut în observaţie pe durata sarcinii.

 

Gravidele care aşteaptă să nască, sfătuite să ia legătura cu secţia de profil a Spitalului Judeţean

Invitat la o emisiune realizată şi difuzată de Muscel TV, directorul Nicolae Alexe a primit, sub formă de întrebări, aceste îngrijorări ale pacienţilor din Muscel, legate de analizele care se fac la anumite intervale de timp de către suferinzii oncologic. La fel, de către pacienţii afectaţi de diabet, despre care însuşi managerul recunoştea că sunt foarte mulţi în aria deservită de Spitalul Câmpulung. Şi nu este vorba numai de aceştia, ci de toţi cei care, dintr-un motiv sau altul – fără legătură cu COVID-19 -, ar avea nevoie să apeleze la unitatea locală. Aflat într-o postură neplăcută, de a le spune oamenilor că nu mai pot veni la Câmpulung, directorului i-a scăpat o explicaţie care tentează la un zâmbet, suprimat, însă, de gravitatea situaţiei în care se află bolnavii puşi, la propriu, pe drumuri la Piteşti. „După ce omul sună la 112, ambulanţa ştie unde să ducă persoana respectivă”, astfel a sunat răspunsul directorului Alexe, care, în afara echipajului de salvare, se bazează pe ajutorul medicilor de familie. Adică medicul de familie, care eliberează online reţetele şi scrisorile medicale, stabileşte dacă bolnavul are nevoie să meargă sau nu la spital. Oricum, nu va merge la cel din Câmpulung. Cât priveşte analizele, acestea se vor realiza la Piteşti. „Indicaţia este ca, la orice simptom, să ia legătura cu medicul de familie şi medicul de familie decide ce medicamente să-i prescrie sau, dacă este cazul, să fie adus la unitatea spitalicească.”, a precizat şeful Spitalului.     

Şi tot la Piteşti vor naşte şi muscelencele care aşteaptă să devină mame în perioada imediat următoare. „Femeile gravide trebuie să ia legătura cu serviciul de la Piteşti al Spitalului Judeţean şi vor fi programate acolo. Aceeaşi pregătire o are şi medicul de aici, şi medicul de la Piteşti.”, este răspunsul lui Nicolae Alexe pentru pacientele care s-au familiarizat cu un anumit doctor pe durata sarcinii.                                           

                

Nicolae Alexe, care s-a ales cu eticheta de „groparul Câmpulungului”, insistă că Spitalul Municipal a fost obligat să intre în linia întâi   

De ce şi din cauza cui are de suferit atâta lume? Nu din cauza sa, vrea să ştie tot Câmpulungul directorul Nicolae Alexe, care s-a pricopsit cu eticheta de „groparul Câmpulungului”. Asta după ce acţiunea de strângere de semnături, iniţiată prin sindicat, a condus la includerea unităţii locale în linia întâi a luptei împotriva teribilului virus. „Noi am intrat în prima linie şi am fost obligaţi să intrăm, pentru că aveam Secţia de Boli Infecţioase şi A.T.I. În plus, majoritatea (n.r. bolnavilor de coronavirus) sunt din zona noastră şi trebuia să îi tratăm. Am vrut, n-am vrut, a trebuit să ne supunem unor ordine care s-au luat atât la nivelul judeţului, cât şi la nivel naţional. Vom face tot posibilul ca şi pe viitor să tratăm cu aceeaşi seriozitate tot ceea ce presupune actul medical.”, a afirmat acesta.

În apărarea sa şi a conducerii municipiului, şeful Spitalului Municipal a rezumat, la emisiunea de la Muscel TV, cum a fost aruncată instituţia de sănătate câmpulungeană în lupta inechitabilă cu boala necruţătoare. „În momentul în care am aflat că se fac demersuri – strângere de semnături pentru ca Spitalul Câmpulung să trateze bolnavi – şi eu am rămas surprins. Am luat legătura cu şefa dânsului (n.r. pe linie de sindicat) şi am vorbit despre aceste lucruri. Nu mi se pare normal să se întâmple astfel de lucruri în unitate fără să fiu înştiinţat şi eu. Dacă era o acţiune sindicală, nu mă deranja, era treaba lor. Dar nu era normal să se întâmple într-o activitate în care era vorba despre prelucrarea unor protocoale la nivel medical. Aş vrea să atrag atenţia că nimeni nu a fost de acord, începând de la mandatul Consiliului Local, al domnului primar personal, cât şi conducerea Spitalului Municipal Câmpulung, de a participa la prima linie COVID-19. Şi eu am văzut în mass-media că eu doresc şi că eu sunt groparul Câmpulungului.”, a susţinut Nicolae Alexe.

De partea cealaltă, sindicalistul Gabriel Eana, către care ţinteşte alocuţiunea directorului, dă vina pe ceea ce li se întâmplă lui şi colegelor asistente şi infirmiere infectate pe faptul că Spitalul Municipal nu era declarat centru de tratament COVID-19 în momentul primirii primului bolnav. Pentru că, dacă ar fi fost spital COVID-19 din capul locului, personalul ar fi fost instruit şi echipat corespunzător, iar corpul medical n-ar fi experimentat lupta cu virusul din postura de pacienţi. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!