3.5 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Marius Nicolaescu, vicele CJ Argeş: ,,Până la sfârşitul mandatului, nu o să mai existe WC-uri în curte”

În urmă cu patru ani, proiectul Consiliului Judeţean Argeş a fost trasat ca, până la alegerile locale din 2020, să nu mai existe WC-uri la instituţiile de învăţământ în fundul curţii.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu, a declarat că, aproape de finalizarea mandatului factorilor implicaţi, doar în şase şcoli mai există toalete în curţile instituţiilor de învăţământ. Banii  pentru construirea grupurilor sanitare pentru elevi şi profesori în incinta şcolilor au fost alocaţi de la bugetul CJ Argeş. Nu peste tot a fost nevoie de această investiţie, dar şcolile din mediul rural au fost deficitare la acest capitol, a spus Marius Nicolaescu. „Primarii, prin bugetele pe care le gestionează, nu reuşesc decât să acopere cheltuielile instituţiei şi salariile angajaţilor, de aceea trebuie să facă proiecte, care să atragă bani, atât de la Consiliul Judeţean Argeş, cât şi de la bugetul naţional. Guvernul PSD a avut iniţiativa de a crea PNDL I, PNDL II, PNDL III, din păcate, s-au pierdut pe drum la actualii guvernanţi.”, a mai declarat Marius Nicolaescu. Nu vorbim aici doar despre reabilitarea sau construirea unor toalete noi în şcoli, ci şi despre canalizare, gaze, reabilitarea Căminelor Culturale, covoare asfaltice, etc. Numai o reţea de apă ajunge la 20 de milioane de euro, un buget pe care puţine primării din ţară îl deţin în prezent. În concluzie, administraţia publică locală trebuie să fie condusă de oameni care să ştie să atragă bani din fondurile europene, de la bugetul naţional şi bugetul judeţean. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!