18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Planul de Investiţii şi Dezvoltare Locală 2020-2024 propus de Nicolae ZAHARIA

Astăzi vă prezint două noi capitole referitoare la modernizarea municipiului, din programul administrativ 2020 – 2024: City Manager şi Smart City.

 

Capitolul 11 – City Manager

City Managerul este un profesionist pregătit şi capabil să faciliteze interacţiunile şi să soluţioneze problemele care se manifestă la nivelul unei comunităţi, fiind o necesitate a managementului public modern.

 

RESPONSABILITĂŢI

Controlul operaţiunilor derulate de municipalitate şi implementarea măsurilor adoptate de Consiliul Local. Este subordonat Consiliului Local, în baza unui contract în care sunt evidenţiate obligaţiile şi drepturile sale. Se ocupă de toate treburile, dar dreptul de semnătură îl are doar primarul.

 

ATRIBUŢII

Supravegherea zilnică a departamentelor Primăriei. Pregătirea proiectelor bugetelor anuale. Consultanţă în diferite probleme de interes pentru Consiliul Local. Întâlnirea permanentă cu cetăţenii şi cu grupuri organizate ale acestora pentru înţelegerea problemelor comunităţii.

 

APTITUDINI

Pentru garantarea calităţii City Managerului e necesară îndeplinirea unor condiţii minimale: studii superioare şi, eventual, specializări postuniversitare în management, experienţă managerială de 5 ani, cunoaşterea unei limbi de circulaţie europeană, cunoştinţe de operare/programare pe calculator, aptitudini de analiză, sinteză, planificare, organizare, coordonare.

 

Capitolul 12 – Smart City

Smart City este un model de dezvoltare urbană care presupune integrarea de tehnologii şi sisteme pentru a administra în mod eficient şi sigur resursele Municipiului Câmpulung, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor.

MANAGEMENTUL INFORMAŢIILOR

Permite vizualizarea şi înţelegerea realităţilor din oraş în timp util prin informaţiile obţinute. Nevoile cetăţenilor şi ale administraţiei publice locale ne obligă la crearea unui sistem integral digitalizat de management cu interacţiune în toate sectoarele de activitate cotidiene.

 

ILUMINAT PUBLIC INTELIGENT

Utilizarea eficientă şi reducerea consumului de energie de până la 60% prin utilizarea tehnologiei cu LED, conectarea corpurilor de iluminat la un software care permite controlul şi supravegherea on-line a acestora, precum şi programarea pe termen lung, planificarea şi analizarea datelor. 

 

CREAREA UNOR ZONE WI-FI 

ÎN TOATE CARTIERELE ORAŞULUI 

Zone de acces public la internet Wi-Fi gratuit.

 

PARCARE INTELIGENTĂ

Parcarea inteligentă asigură gestionarea locurilor de parcare cu ajutorul senzorilor şi/sau a camerelor video de supraveghere oferind şoferilor informaţii în timp real cu privire la locurile de parcare disponibile.

 

DOSARUL CETĂŢEANULUI

Vizualizarea informaţiilor referitoare la Impozite şi Taxe, a Registraturii electronice de către fiecare cetăţean oricând şi de oriunde există conexiune la internet, inclusiv de pe dispozitive mobile.

 

Acest material a fost comandat de Partidul Naţional Liberal – Organizaţia Judeţeană Argeş. Realizat/publicat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod de identificare al Mandatarului Financiar: 21200012. Tiraj: 2000 exemplare.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!