Spre deosebire de colegul de la Câmpulung, care niciodată nu ştie când începe o investiţie ori când o termină, omologul de la Schitu Goleşti nu se fereşte să prognozeze momentul finalizării celor mai importante lucrări pe care le are în derulare: canalizarea şi renovarea Căminului Cultural Schitu Goleşti. Prima este executată de o asociere de firme din Piteşti, Construcţii şi Lucrări de Artă, Selca şi Zeus, a doua, de către constructorul câmpulungean Sercop ADN. Etapa I a reţelei este programată să se încheie în lunile mai-iunie, în timp ce edificiul cultural va fi repus în funcţiune în iulie-august. Ambele lucrări sunt puse în operă cu finanţări atrase de către Primărie.
În prima lună a anului, conform informării cu care primarul Vasile Tudorel Miriţă i-a obişnuit pe aleşi, la şedinţele Consiliului Local, a întreprins o deplasare la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. „Am discutat despre situaţia proiectelor depuse pe F.D.I. – Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, pentru canalizare menajeră şi extinderea reţelei de gaze în Loturi, dacă există posibilitatea ca acestea să fie prinse în alte programe guvernamentale, precum şi stadiul proiectelor noastre depuse pe POR şi la C.N.I., pentru sălile de sport.”, a afirmat primarul Miriţă.
În anul 2018, proiectul construirii sălii de sport la Şcoala Lăzăreşti a fost declarat eligibil în cadrul Programului Operaţional Regional, după care a fost suspendată etapa de evaluare financiară, din cauza depăşirii plafonului de finanţare. Vestea bună dată de şeful Executivului este că „procesul de evaluare, selecţie şi contractare pentru cererea de finanţare va continua cu demararea etapei de evaluare tehnico-financiară, întrucât s-au realocat, pe Axa 10.1 – Investiţii în educaţie, sume de la alte axe pentru care nu s-au cerut finanţări.” Cât priveşte celălalt proiect de sală de sport, cel de la Şcoala Schitu Goleşti, care va fi finanţat şi realizat de către Compania Naţională de Investiţii, documentaţia a trecut de analiza Comisiei Tehnice de Evaluare şi este comunicată ministerului, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, etapa preliminară scoaterii de către CNI la licitaţie, pentru proiectare şi execuţie, a mai anunţat primarul.
„Trebuie să continuăm lucrările la reţeaua de canalizare, chiar şi cu fonduri din bugetul local. Pentru extinderea de gaze în Valea Neagră şi Loturi s-a desfiinţat Fondul de Dezvoltare şi Investiţii – F.D.I. În 2020 se va deschide Programul Naţional de Dezvoltare Locală 3, numai pentru înfiinţări şi extinderi ale reţelelor de gaze. Ne trebuie urgent studiul de fezabilitate. Această investiţie privind extinderea de gaze va costa 1-1,2 milioane de lei, cu titlu de cofinanţare, şi vom încerca să atragem această sumă.”, a mai precizat primarul Miriţă.
În afara celor două lucrări principale, derulate fără întrerupere, datorită iernii blânde, primarul le-a comunicat concetăţenilor şi alte intervenţii aflate pe agenda de lucru a acestei luni: extinderea reţelei de gaze pe Uliţa Radu şi execuţia şi montarea de gabioane în Valea Pechii, în amonte de podeţul Slăniceanu, intervenţie susţinută de Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. În regie proprie, Primăria a confecţionat un refugiu de călători. Celor interesaţi, primarul Miriţă le-a oferit mai multe detalii: „Primăria a achiziţionat fierul, tabla, coamele, plexiglasul, şuruburile, cimentul, lacul, etc. Angajaţii Primăriei execută copertina în anexa din curtea Primăriei, cu autocamioneta se transportă şi apoi se montează pe platforma deja turnată în staţia de autobuz. Dacă aceste refugii le-ar fi făcut o firmă, ar fi costat 6.000-7.000 lei/refugiu. Pe noi ne costă 3.200 lei/refugiu, exclusiv costul materialelor.” M.B.