Forţele Navale Române au organizat în Argeş o amplă campanie de promovare a profesiei militare, în timpul căreia s-au întâlnit cu elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a, din Piteşti, Curtea de Argeş, Mioveni şi Ţiţeşti. Scafandrii, infanteriştii marini, militarii de la bordul navelor de luptă, studenţii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” şi elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, precum şi cei ai Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” au fost prezenţi miercuri, 19 februarie, la Şcoala Generală „I.C. Lăzărescu” din Ţiţeşti. Cu această ocazie, elevii au avut ocazia să-l întâlnească pe contraamiralul Mihai Panait, comandantul Forţele Navale Române, Cetăţean de Onoare al comunei Ţiţeşti.
Forţele Navale Române au la comandă şi argeşeni. Doi dintre aceştia s-au aflat luni în Argeş pentru a-i convinge pe tineri să urmeze cursurile învăţământului militar de marină: comandantul Flotei, contraamiralul Mihai Panait şi comandorul Gabriel Moise, comandantul Navei Şcoală „Mircea”. Contraamiralul Mihai Panait, comandantul Flotei s-a născut la data de 27 martie 1968, la Ţiţeşti. În semn de apreciere, de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine şi medalii: Emblema de Onoare a Statului Major General (2007), Ordinul „Virtutea Maritimă”, în grad de „Cavaler” (2011), Insigna ,,Participant la Misiuni Internaţionale (Operaţia ,,Unified Protector” – 2011), Emblema de Onoare a Forţelor Navale (2012), Medalia ,,The Common Security and Defence Policy Service Medal” (Uniunea Europeană – 2012) şi Ordinul ,,Virtutea Maritimă”, în grad de „Comandor” (2016). În plus, a primit Titlul de ,,Cetăţean de Onoare” al Statului Rhode Island, S.U.A. (2008) şi i-au fost acordate Trofeele ,,Ofiţerul Anului” de către Statul Major al Forţelor Navale (2011) şi Statul Major General (2012).
Comandorul Gabriel Moise, comandantul Navei Şcoală „Mircea”, este piteştean şi nu regretă nicio clipă că a optat pentru cariera militară: „Îi „obligam” pe părinţi să mergem undeva cu apă în concediu. Dar în clasa a VIII-a am avut o adevărată revelaţie şi i-am spus tatălui meu că vreau să merg la marină. Mi-a spus: Bun, de acord, să vedem dacă există un liceu militar, pentru că liceul militar reprezenta o garanţie pentru părinţii care-şi lăsau copiii să plece de acasă la 14 ani. Pot spune că am fost inspirat”. În acest an, Bricul Mircea va porni într-o călătorie în jurul lumii, călătorie care se va încheia în anul 2021. “E.M.”