21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Primăriile contractează cadastriştii pentru lucrările finanţate cu fonduri europene

Mai multe comune muscelene îşi pun la punct o formalitate obligatorie, pentru care beneficiază de finanţare nerambursabilă, în cadrul programului naţional care sprijină efectuarea cadastrului sistematic. Potrivit unui comunicat de presă, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a majorat, la sfârşitul anului trecut, sumele decontate pentru lucrările de cadastru general. „Măsura se aplică începând cu 1 ianuarie 2020, când va plăti, prin PNCCF, între 84 şi 184 de lei (fără TVA) pentru înregistrarea unui imobil în evidenţele de cadastru şi carte funciară. Astfel, persoanele fizice şi juridice autorizate să execute lucrări de cadastru general vor primi cu 24 până la 52 de lei în plus pentru deschiderea unei cărţi funciare, în funcţie de gradul de dificultate al terenului (84 de lei faţă de 60 de lei, 96,6 de lei faţă de 69 de lei, 113,4 de lei faţă de 81 de lei, 142,8 de lei faţă de 102 de lei, respectiv 184,08 de lei faţă de 132 de lei). Dintre comunele din Muscel cadastrate cu fonduri europene, la început de an, sunt câteva care şi-au ales colaboratorii.   

=Una dintre localităţile care a selectat, la început de an, specialistul care va lucra documentaţia impusă, este Bughea de Jos. La sfârşitul lunii ianuarie, primarul Dorel Ion Tănăsescu a dat startul procedurii, prin SICAP, de selecţie a firmei mulţumite cu preţul de 113,40 lei per imobil, suma subvenţionată prin proiectul derulat la nivel naţional. Societatea aleasă de autorităţile locale, SC Grafic Map Land SRL, din Piteşti, practică un preţ de catalog de 140 lei per imobil, dar a acceptat contractul la suma propusă, nenegociabilă. În ce constau prestaţiile comandate cadastristului piteştean? În înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoarele cadastrale stabilite de Primărie, în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. Lucrările de cadastru se vor efectua pentru 250 de imobile, preţul acceptat de societatea căreia i s-a atribuit direct contractul, pe 30 ianuarie 2020, fiind de 33.736,50 lei.

-Primarul de la Cetăţeni, liberalul Claudius Ciobanu, lucrează pentru îndeplinirea aceleiaşi formalităţi, cu SC Geotopocad Concept SRL-D, din Câmpulung, despre care aflăm că practică un preţ de catalog care coincide cu suma asigurată de stat, 113,40 lei. Primăria de la margine de Muscel va achita în contul achiziţiei întreprinse pe 3 februarie 2020 un preţ de 47.231,10 lei. La Cetăţeni, 350 de proprietăţi urmează să fie supuse procesului de înregistrare sistematică.

-Tot cu Geotopocad Concept SRL colaborează şi primarul Tudorel Vasile Miriţă, în vederea realizării contractului având ca obiect „Servicii de cadastru pentru emitere de Cărţi Funciare – Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară”. Înregistrarea sistematică a sectoarelor cadastrale, în suprafaţă de 113,48 hectare, cuprinzând 360 de imobile din Schitu Goleşti, generează o cheltuială totală de 48.580,56 lei. Prestaţiile de cadastru sistematic la vecinii noştri au fost contractate pe 31 ianuarie 2020.

-Firma din Câmpulung amintită mai are de onorat o lucrare similară la Vlădeşti, cuprinzând 200 de imobile, pentru susţinerea căreia sunt necesari 26.989,20 lei. 

-Victor Cătălin Turturică, de la Bălileşti, a apelat pentru acelaşi serviciu privitor la 180 de imobile, la o firmă din Piteşti, Eurocad Global Processing SRL, care percepe 24.290,28 lei.                   

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!