20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Doi poliţişti tupeişti au dat ture prin Piaţa Primăriei proaspăt reparată, cu parcarea la nici zece metri!

Demonstraţie incredibilă de tupeu combinat cu lene şi sfidare a legii, la doi poliţişti, care s-au plimbat cu maşina de serviciu prin Piaţa Primăriei, proaspăt reabilitată, deşi aveau parcarea la nici zece metri de fast-food-ul la care voiau să ajungă. Deşi aveau posibilitatea de a-şi lăsa autoturismul într-o zonă amenajată în acest scop, pe strada dintre Primărie şi magazinul de sandvişuri, agenţii au dat ture pe pavajul recent montat, în cadrul unei investiţii scumpe, de peste 6,8 milioane de lei, nerecepţionate încă de autorităţile locale. De teama de a nu pierde garanţia constructorului, Liviu Ţâroiu a preferat să suporte ocara cetăţenilor că nu s-a respectat obiceiul anual de a organiza brad de Crăciun în Piaţa Primăriei. Şi se găsesc doi inconştienţi, apărători ai legii pe deasupra, să-şi „omoare” timpul lung al programului la serviciu, testând rezistenţa pavajului în drum spre magazinaşul cu „de-ale gurii”! Plimbarea pe o zonă pietonală a echipajului aflat în timpul serviciului, împins de foame către punctul alimentar de la parterul „blocului rechinilor”, a fost surprinsă de un cetăţean, care a pus imaginile la dispoziţia redacţiei noastre. Comportamentul scandalos al angajaţilor Poliţiei Câmpulung, care a generat o reacţie virulentă în mediul on-line, având impact la peste 34.000 de persoane până la închiderea ediţiei, ne-a determinat să solicităm punctul de vedere al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş faţă de cele întâmplate. În continuare, vă prezentăm fapta poliţiştilor, aşa cum ne-a fost relatată de autorul filmării, şi demersul întreprins la IPJ Argeş de Evenimentul Muscelean, pentru a afla care sunt urmările incidentului revoltător.    

Limbaj de bugetar plătit ca să apere cetăţeanul: „Hai să-ţi iau un sandviş, că pari fomist!”

În noaptea de duminică, 22 decembrie, spre luni, 23 decembrie, în jurul orei 00.30 – 01.00, o maşină a Poliţiei a tăiat Piaţa Primăriei, cu o direcţie precisă: fast-food-ul de la parterul „blocului rechinilor”, care funcţionează lângă florăria din laterala imobilului. În aceeaşi zonă, la o distanţă de aproximativ zece metri, în laterala Primăriei există o parcare pe strada dintre instituţie şi magazin. Dar, pentru că ploua, poliţiştii aflaţi în timpul serviciului au venit prin faţa Primăriei, au străbătut Piaţa Primăriei şi au parcat, cu o obrăznicie şocantă, la uşa magazinului, unde maşina de Poliţie a staţionat cât timp agenţii şi-au astâmpărat foamea. 

După ce au savurat cina nocturnă, poliţiştii s-au urcat în maşină şi au traversat din nou Piaţa Primăriei, prin faţa instituţiei, moment în care au remarcat că sunt filmaţi. Au oprit, au coborât şi s-au îndreptat glonţ către tânărul care nu s-a lăsat intimidat de grosolăniile din repertoriul poliţiştilor. „Hai să-ţi iau un sandviş, că pari fomist!”, l-a abordat un agent pe tânăr, care, bineînţeles, l-a refuzat. „Hai să-ţi dau 10 lei, că, dacă stai noaptea în faţa Primăriei, eşti un sărăntoc!”, a continuat cu neruşinare agentul. 

Întrucât cel care i-a surprins în „acţiune” nu ceda, poliţistul a urcat suma la 100 lei, în contul filmării, pe care tânărul a refuzat să i-o vândă. Motivaţia echipajului de a da ture prin Piaţa Primăriei, cu maşina Poliţiei, a fost că în zonă nu există niciun indicator care să interzică circulaţia, prin urmare, poate intra oricine.

Poliţia Câmpulung are o conducere învechită şi lipsită de autoritate   

Valul de opinii dezaprobatoare exprimate în mediul on-line faţă de comportamentul de „cocalari” al agenţilor ne-a determinat să solicităm poziţia Poliţiei Argeş, prin intermediul unei adrese al cărei conţinut vi-l prezentăm în cele ce urmează. Un astfel de comportament deviant al unora dintre lucrătorii Poliţiei Câmpulung este întreţinut de lipsa de autoritate a unei conduceri aflate în funcţie de-o veşnicie, asigurate de cinci ofiţeri, între care nu există înţelegere: comisar şef Gheorghe Ciolan, şeful Poliţiei, subcomisar Marius Şendroiu, adjunctul Poliţiei, comisar Aliodor Duţă, şeful Biroului Ordine Publică, comisar şef Victor Buzescu, şeful Biroului Rutier, şi subcomisar Ionuţ Mătăsaru, şeful Biroului Judiciar. De curând, toţi cu funcţii de conducere au făcut obiectul unor cercetări disciplinare şi administrative ale Corpului de Control de la Bucureşti, dar nu se cunoaşte încă rezultatul cazului nemaiîntâlnit.                  

„Către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş 

În atenţia domnului comisar şef Tudorel Pieleanu, şef al I.P.J. Argeş 

În temeiul Legii 544/2001 privind Liberul acces la informaţiile de interes public, redacţia ziarului Evenimentul Muscelean, din Câmpulung, judeţul Argeş, vă solicită lămuriri în legătură cu cazul scandalos, în care doi poliţişti de la Poliţia Municipiului Câmpulung au făcut dovada unui tupeu ieşit din comun, manifestat atât prin pătrunderea cu maşina de serviciu într-o zonă-monument recent reabilitată, o zonă pietonală interzisă circulaţiei rutiere, dar şi prin maniera jignitoare de comunicare cu cetăţeanul pe care sunt plătiţi să-l apere, nu să-l insulte.  

În noaptea de 22 spre 23 decembrie 2019, membrii unui echipaj de Poliţie au fost surprinşi, în jurul orei 00.30-01.00, circulând cu maşina de serviciu prin Piaţa Primăriei, o amenajare costisitoare, recent finalizată, dar nerecepţionată de Primăria Câmpulung. Autorităţile locale n-au organizat, ca în fiecare an, brad de Crăciun şi evenimente specifice sărbătorilor în Piaţa Primăriei, după ce constructorul le-a avertizat că pierd garanţia lucrării.    

Poliţiştii au dat ture prin faţa Primăriei şi Piaţa „Vasile Milea”, pe pietonal, consumând timp şi benzină, deşi aveau posibilitatea de a parca legal, într-o parcare aflată în laterala Primăriei, pe strada dintre Primărie şi fast-food-ul la care doreau să ajungă, aflat la aproximativ zece metri de parcarea existentă. Maşina de Poliţie a rămas staţionată în faţa fast-food-ului de la parterul blocului din vecinătatea Primăriei cât timp agenţii şi-au potolit foamea în interiorul magazinului.  

La plecare, sesizând că fapta lor incalificabilă, de o obrăznicie fantastică, a fost surprinsă de un cetăţean, l-au abordat şi i-au adresat injurii, oferindu-se chiar să-i cumpere filmarea realizată cu telefonul mobil. „Hai să-ţi iau un sandviş, că pari fomist!”, „Hai să-ţi dau 10 lei, că, dacă stai noaptea în faţa Primăriei, eşti un sărăntoc!”, sunt expresiile folosite de unul dintre agenţi la adresa cetăţeanului, care a respins propunerile umilitoare ale poliţiştilor.

Redacţia ziarului nostru este interesată să afle poziţia instituţiei pe care o conduceţi faţă de acest incident uluitor şi vă solicită următoarele informaţii: 

1.Cine sunt poliţiştii care apar în imaginile surprinse, dintre care o parte vi le înaintăm şi dumneavoastră (nume, grad, funcţie)?

2.Au fost evaluaţi comportamental şi psihologic, la ce interval şi care este rezultatul controalelor specifice?

3.Fac deja obiectul unei anchete a I.P.J. Argeş şi ce sancţiuni sunt aplicabile în cazul lor?

Solicitarea pe care v-o înaintăm este motivată şi de puternicul sentiment de nemulţumire al cetăţenilor, care sesizează permanent absenţa poliţiştilor de pe stradă, atât de necesară în activitatea de prevenţie. În schimb, veşnica scuză a lipsei personalului nu împiedică producerea unor situaţii condamnabile având ca autori poliţişti. Aşa cum este şi cea prezentată, situaţie întreţinută de lipsa de autoritate a conducerii Poliţiei Municipale Câmpulung, o conducere învechită, în aceleaşi funcţii de aproape un deceniu, ea însăşi – comandantul, adjunctul comandantului şi toţi şefii de birouri – făcând obiectul unor cercetări disciplinare şi administrative ale Direcţiei de Control Intern a I.G.P.R., un caz nemaiîntâlnit, cu consecinţe grave asupra disciplinei în instituţie.

În speranţa unui răspuns grabnic şi complet, Vă mulţumim!”

 

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!