3.6 C
Campulung Muscel
19/04/2024

Ce directori PNL ar urma să-i înlocuiască pe cei de la PSD

A trecut o lună de când s-a instalat noul Guvern PNL, aşa că de acum încolo o să vedem efecte în teritoriu. În Argeş, sunt pe listă schimbarea prefectului, dar şi a altor directori de deconcentrate, care au fost susţinuţi de PSD.

Pentru postul de prefect se vehiculează mai multe nume, precum Emanuel Soare, prorector al Universităţii de Stat din Piteşti, dar şi Gelu Tofan, Sorina Marin şi Gabriel Vasilescu. Dar cele mai aşteptate schimbări sunt cele de la instituţiile deconcentrate. Aşa cum scrie presa judeţeană, în speţă săptămânalul „Ancheta”, se pare că PMP va pune directori la SDN Piteşti, acolo unde Gheorghe Mihăiţă ar urma să fie înlocuit cu Edi Dima, la ITM, unde favorabil la bursa zvonurilor pare să fie Ciprian Berevoianu, şi la Cadastru, acolo unde consilierul local  PSD Radu Bănică ar putea fi înlocuit cu Mihăiţă Barbu.

Sunt informaţi conform cărora PNL ar fi stabilit deja numele unor viitori directori. Dacă nu va ajunge prefect, Sorina Marin ar urma să preia conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului, la Garda de Mediu ar urma să se întoarcă pe funcţia de comisar-şef  Ioan Ene, la Casa de Pensii, fosta directoare din perioada guvernării PDL, Liliana Pandele, în vreme ce la AFIR porneşte ca favorit Gelu Tofan, iar la APIA, Adela Ciuleanu, soţia secretarului adjunct al PNL. Printre primii care îşi vor păstra funcţia se află şefa OPC, Violeta Nedelcu, care a condus instituţia şi pe perioada guvernării PSD. O altă instituţie ce rămâne liberalilor argeşeni este Apele Române, acolo unde este dată ca sigură revenirea lui Adrian Moisescu, în vreme ce preşedintele PNL Piteşti, Marius Postelnicescu, va obţine conducerea Transelectrica. Constantin Truică şi Daniel Vlădău se „bat” pentru şefia Direcţiei Silvice. La Inspectoratul Şcolar ar urma să revină ca inspector Florin Gardin.

Cărţile încă nu sunt făcute. Cel mai probabil, schimbările se vor produce după sărbători, având în vedere că PNL nu a numit încă un prefect. Aşa cum a fost şi până acum, cele mai câştigate în această situaţie sunt partidele dispuse să sară dintr-o barcă în alta în funcţie de interesul care poartă fesul, fără prea multe mustrări de conştiinţă. În cazul de faţă, formaţiunea dispusă să-şi schimbe rapid parteneriatul a fost ALDE, în care s-a retrezit brusc spiritul liberal. În urma negocierilor de la nivel central, ALDE îşi va păstra în Argeş funcţia de subprefect ocupată la acest moment de Adrian Bughiu. Pe lângă acesta vor rămâne pe loc şi toţi directorii care au ajuns în fruntea instituţiilor cu sprijinul partidului condus de către Călin Popescu Tăriceanu. Deşi cel mai important cuvânt în stabilirea viitorilor şefi de instituţii îl are Adrian Miuţescu, acesta nu va lua de unul singur deciziile. Comisia furcilor caudine prin care trebuie să treacă orice muritor de rând din PNL Argeş, care visează o funcţie este formată din cinci membri de vază ai Organizaţiei Judeţene: Adrian Miuţescu, Gelu Tofan, Mihai Alexandrescu, Florin Ciuleanu şi Floricel Popa. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!