6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Grupul vocal „Floare de stâncă”, concert la Ateneul Român alături de Corul Madrigal

Sâmbătă, 7 decembrie, grupului vocal „Floare de stâncă”, din Câmpulung, a participat la evenimentele organizate de Ateneul Român: Gala de Iarnă „Cantus Mundi” şi Concertul Extraordinar de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Copiii au trăit momente deosebit de emoţionante, în timp ce vocile lor cristaline au răsunat alături de cele ale prestigiosului Cor Madrigal, emoţii care vor rămâne întipărite în sufletele lor sensibile. Concertul de la Ateneul Român va fi difuzat în ziua de Crăciun, pe postul de televiziune DigiTV.

Cu o activitate concertistică impresionantă, în cei 55 de ani de existenţă, Corul Madrigal a susţinut peste 4.500 de concerte pe întregul mapamond. Ansamblul, devenit etalonul mondial al muzicii corale camerale, a primit, în noiembrie 2016, titulatura de Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, înmânată la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva. Din 2014, Corul Madrigal este dirijat de Anna Ungureanu, discipol şi continuator al legendarului muzician – maestrul Marin Constantin. Sonoritatea specifică a acestui prestigios ansamblu coral este redată printr-un vast repertoriu ce cuprinde sute de lucrări din perioada Renaşterii europene, muzică bizantină, dar şi muzică clasică românească, tradiţionalele colinde, compoziţii contemporane şi lucrări vocal instrumentale. Programul Naţional „Cantus Mundi” este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi derulat prin implicarea voluntară a membrilor Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 7 ani de activitate, Programul Naţional „Cantus Mundi” a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, depăşind barierele legate de etnie, condiţie socială şi capacităţi fizice sau psihice. Printr-o tradiţie susţinută de peste 50 de ani, ansamblul coral aduce, an de an, în sufletele românilor, emoţia şi bucuria Crăciunului, prin magia interpretării desăvârşite, dar şi prin repertoriul ales. Din programul concertelor de Crăciun nu lipsesc lucrări de marcă din repertoriul internaţional, specifice sărbătorii naşterii Domnului, dar şi lucrări tradiţionale româneşti.

Ama IVAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!