6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Musceleanul Mircea Diaconu invocă lupta cu statul paralel, ca mesaj de campanie

Originar din Vlădeşti, Mircea Diaconu, candidatul ALDE şi PRO România, invocă lupta cu statul paralel, ca mesaj de campanie electorală. Acesta spune despre Traian Băsescu şi Klaus Iohannis că au avut interesul să menţină această stare de fapt şi se declară omul care poate face schimbarea. El şi-a depus oficial la Biroul Electoral Central candidatura, împreună cu peste 400 de mii de semnături de susţinere.

„Cred că sunt 600 şi ceva de mii, însă vin în continuare. Plicurile vin, multe dintre ele au fost trimise acasă, de undeva din ţară. Am depus însă 400 şi ceva de mii. Pentru că e un lucru de spus, dacă vii cu două milioane de semnături, sus unde sunt câţiva oameni care muncesc să le verifice, este uşor caraghios, chiar răutăcios să îi pui pe oamenii ăştia să răsfoiască două milioane. Mi se pare ridicol. De ce, doar din orgoliu? Nu, e nevoie de 200.000 şi, probabil, câteva în plus, în caz că sunt greşeli.”, a spus candidatul ALDE şi PRO România, în faţa sediului BEC. Acesta a continuat: „După Băsescu s-a epuizat, s-au dus şi au găsit un primar, specialist în imobiliare, scriitor de testamente false şi l-au spălat, l-au albit şi l-au pus pe scaunul lui Crin, pentru că nici el nu corespundea. Am asistat la multiple modificări de alegeri. Aproape că e inutil să mai votăm, câtă vreme au învăţat perfect să modifice rezultatul alegerilor, ori direct, ori prin penibilele traseisme la care asistăm şi astăzi. Fac alte majorităţi. Am tot vorbit despre acest stat subteran, ocult, acest stat există şi în ziua de azi şi funcţionează perfect cu protocoalele, cu abuzurile incredibile funcţionează. Cine să se opună acestui stat paralel ocult? Doamna Dăncilă, care a fost plecată nouă ani de zile şi nu ştie, nu l-a văzut? Nu ştie că există. Domnul Iohannis? Care este a treia replică de Băsescu, adică două mandate Băsescu şi încă una ca înlocuitor, ca să nu zic nechezol.”

Un sondaj îl clasează peste Dan Barna

Într-un sondaj al IMAS, făcut la comanda Europa FM, Mircea Diaconu, candidatul susţinut de Pro România şi de ALDE, este situat cu două procente mai bine decât Dan Barna, candidatul USR-PLUS. Actualul preşedinte Klaus Iohannis conduce detaşat, cu 45,3% din opţiunile de vot şi se află în creştere, arată sondajul IMAS realizat în luna august, cu o marjă de eroare de +/- 3%. Locul doi este ocupat de actorul Mircea Diaconu, cu 16,6% din opţiuni, iar pe locul trei se află Dan Barna, cu 14,2%, aflat în scădere. Este prima oară când un sondaj public îl ia în calcul pe Mircea Diaconu. Premierul Viorica Dăncilă ocupă abia locul 4, cu 12,4%, dar se află în creştere. Candidatul PMP Theodor Paleologu are 7,7% din opţiunile de vot. Pe partide, clasamentul rămâne neschimbat faţă de rezultatele alegerilor europarlamentare, arată Barometrul Europa FM. PNL ar obţine 27,7%, PSD 19,5%, iar USR 17,9% din voturi, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare. “E.M.”                            

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!